BookBeat Oy 8.6.2018

BOOKBEAT OY:N PALVELUIDEN YLEISET KÄYTTÖEHDOT

Tulostusversio

1. Yleistä

BookBeat tarjoaa tilauspalvelun, jossa käyttäjä voi lukea ja/tai kuunnella rajoittamattomissa määrin kulloinkin palvelun kautta saatavilla olevia sähkökirjoja ja äänikirjoja (jäljempänä "Palvelu"). Nämä yleiset käyttöehdot muodostavat sinun ja BookBeatin välille sopimuksen, joka koskee Palvelun käyttöä. Saadaksesi Palvelun käyttöösi, tulee sinun hyväksyä nämä käyttöehdot ja noudattaa niitä. Aktivoimalla tilisi sitoudut noudattamaan näitä yleisiä käyttöehtoja.

Emme tallenna kopiota tästä sopimuksesta.

2. Ikäraja

Vain 18 vuotta täyttänyt henkilö voi hyväksyä nämä yleiset käyttöehdot.

3. Käyttäjätilin rekisteröinti

Saadaksesi Palvelun sisällön käyttöösi, tulee sinun rekisteröityä ja luoda itsellesi käyttäjätili. Rekisteröityäksesi Palveluun sinun on asuttava Suomessa. Vastaat siitä, että antamasi henkilötiedot ovat totuudenmukaiset ja myös siitä etteivät kirjautumistietosi tai salasanasi joudu toisen henkilön haltuun. Käyttäjätilin luominen edellyttää voimassaolevaa sähköpostiosoitetta. Voit itse muuttaa sähköpostitietojasi BookBeatin verkkosivuston ”Käyttäjätilini” -kohdassa. Voit lisätä käyttäjätilillesi lisäprofiileja – käyttäjiä, jotka ovat kirjoilla samassa osoitteessa kuin sinä. Käyttäjätilin omistajana sinä vastaat siitä, että kaikki käyttäjätilillesi liitetyt profiilit noudattavat yleisiä käyttöehtoja.

4. Palvelun käytön tekniset ja maantieteelliset vaatimukset

Suoratoistoratkaisun takia Palvelun käyttäminen edellyttää internet-yhteyttä ja BookBeat -sovellusta, joka on saatavilla App Storen ja Google Playn kautta tableteille ja mobiililaitteille. Tieto tarvittavasta käyttöjärjestelmän versiosta löytyy App Storesta ja Google Playsta.

BookBeat ei vastaa puutteellisen laitteiston, ohjelmiston ja/tai verkkoyhteyden toiminnan aiheuttamista vioista ja/tai viivästymisistä. BookBeat pidättää oikeuden aika ajoin muuttaa teknisiä vaatimuksiaan.

Käytettyäsi Palvelua yhden kuukausijakson ajan offline-tilassa, sinua voidaan pyytää kirjautumaan Palveluun, jotta voidaan varmistaa, että tilauksesi on edelleen voimassa.

Palvelun sisältö saattaa vaihdella riippuen siitä, mihin kansalliseen palveluun olet rekisteröitynyt. Palvelun sisältö saattaa myös vaihdella ja/tai olla rajoitetumpaa riippuen asuinpaikastasi ja/tai maantieteellisestä sijainnistasi.

BookBeat varaa oikeuden määrittää aika ajoin, millä laitteilla voit käyttää Palvelua. Sinulla on oikeus kirjautua Palveluun ja käyttää Palvelua enintään viidellä (5) laitteella.

5. Hinta- ja maksuehdot

Voimassaolevat tilausmuodot ja hintatiedot ovat saatavilla BookBeatin verkkosivustolla. Kaikki hinnat ovat euroissa ja sisältävät arvonlisäveron. Tämän kohdan maksujen lisäksi vastaat teleoperaattorisi veloittamista tietoliikennekuluista, jotka hoidetaan sinun ja operaattorisi välillä näiden yleisten käyttöehtojen ulkopuolella.

Uuden käyttäjän tulee suorittaa maksu suoraan tilauksen yhteydessä, tai jos käytät tutustumistarjousta, maksu on suoritettava, kun kyseinen tutustumisjakso päättyy, ellet ole sitä ennen päättänyt tilausta. Maksu voidaan suorittaa tarjotuilla maksutavoilla tai lahjakortilla. Tämän jälkeen tilausmaksu veloitetaan etukäteen kuukausittain sinä kalenteripäivänä, jona tilaus alun perin tehtiin. Tämä tarkoittaa, että sinua veloitetaan, kunnes irtisanot tilauksesi. Mikäli olet maksanut lahjakortilla, päättyy tilaus, kun lahjakortin arvo on käytetty loppuun. Jos sinulla kuitenkin on ollut aktiivinen tilaus lahjakortin lunastushetkellä, jatkuu kuukausitilaus lahjakorttijakson jälkeen, ja kuukausimaksu maksetaan valitsemallasi maksutavalla. Veloituksen eräpäivä voi muuttua eräissä tapauksissa, esimerkiksi jos käyttäjän kortin voimassaoloa ei ole pystytty vahvistamaan tai jos tilaus on tehty kalenteripäivänä, jota ei ole kyseisessä kuukaudessa.

Voit muuttaa tai päivittää maksutietojasi BookBeatin verkkosivuston ”Käyttäjätilini” -kohdan kautta. Jos veloitusta ei voida suorittaa siitä syystä, että korttisi voimassaolo on päättynyt, tarvittavia varoja ei ole käytettävissä tai muusta syystä, etkä päivitä maksutietojasi tai irtisano tilaustasi, BookBeat voi irtisanoa tilauksesi tai estää pääsysi Palveluun kunnes se on vastaanottanut maksun. Viivästyneen maksun yhteydessä BookBeatilla on oikeus periä viivästyskorko, muistutusmaksu sekä tarvittaessa perintäkulut lain mukaisesti.

6. Palvelun hinnan tai ehtojen muuttaminen

BookBeat pidättää oikeuden muuttaa Palvelun hintoja tai ehtoja mukaan lukien nämä yleiset käyttöehdot (myös kampanjoiden aikana) tämän ollessa tarpeellista olosuhteiden olennaisen muutoksen, Palvelun tuotanto-, hankinta- tai muiden kustannusten muutosten tai muun pätevän syyn johdosta. Muutetuista hinnoista tai ehdoista tiedotetaan sähköpostitse tai Palvelussa lähetettävällä viestillä ja tieto voidaan julkaista myös BookBeatin verkkosivustolla. Muutos astuu voimaan seuraavasta tilausjaksosta lähtien, kuitenkin aikaisintaan yhden kuukausijakson sen jälkeen, kun muutosta koskeva viesti on lähetetty. Jos et hyväksy muutosta, on sinulla mahdollisuus irtisanoa tilauksesi päättymään voimassaolevan tilausjakson päättyessä ilmoittamalla tilauksesi irtisanomisesta BookBeatille viimeistään yhtä päivää ennen seuraavan tilausjakson alkamista. Tilauksen irtisanominen suositellaan tehtäväksi BookBeatin verkkosivuston kautta.

BookBeatilla on tietyissä tilanteissa oikeus välittömästi muuttaa hintojaan tai ehtojaan, jos tuo muutos johtuu valuuttakurssien muutoksesta, verosta, arvonlisäverosta, yleisestä maksusta, viranomaisen päätöksestä tai lakimuutoksesta tai muusta säädöksestä, jonka perusteella BookBeatin tulee muuttaa hintojaan tai ehtojaan tai joka aiheuttaa selvän muutoksen BookBeatin kuluissa. Mikäli et hyväksy kyseistä muutosta hinnassa tai ehdoissa, on sinulla mahdollisuus irtisanoutua näistä yleisistä ehdoista silloin, kun uudet yleiset käyttöehdot astuvat voimaan ilmoittamalla tästä BookBeatille.

Sellaisista muutoksista, jotka selvästi hyödyttävät sinua käyttäjänä, ei tarvitse ilmoittaa sinulle ja ne voivat astua voimaan välittömästi eivätkä ne anna sinulle oikeutta välittömin seurauksin irtisanoutua näistä yleisistä käyttöehdoista.

7. Tutustumisjakso ja kampanjat

BookBeat tarjoaa kausittain kampanjahintoja ja tutustumistarjouksia uusille käyttäjille. Tutustumistarjous koskee ainoastaan sellaisia käyttäjiä, jotka eivät ole tehneet tilausta tai hyödyntäneet tutustumistarjousta tai muuta vastaavaa tarjousta aiemmin. Tämä pätee, ellei tarjouksesta muuta ilmene. Eri kampanjoiden tutustumistarjouksien ehdot ovat toistaiseksi voimassa, ellei toisin ilmoiteta. BookBeat pidättää oikeuden muuttaa tällaisia ehtoja. Rekisteröitymishetkellä kampanjaa tai tutustumistarjousta koskevat voimassaolevat ehdot löytyvät BookBeatin verkkosivuilta.

Tutustumisjakson päätyttyä tilaus muuttuu automaattisesti toistaiseksi voimassaolevaksi ja BookBeat laskuttaa seuraavasta kuukaudesta, ellei tilausta ole päätetty ennen tutustumisjakson päättymistä. BookBeat ei lähetä erillistä ilmoitusta tutustumisjakson päättymisestä ja olet siten itse vastuussa tutustumisjakson päättymisen tiedostamisesta sekä siitä, milloin maksu tilauksestasi suoritetaan.

8. Sopimuskausi ja irtisanominen

Voit irtisanoa tilauksesi milloin tahansa. Jos tilaus irtisanotaan ennen kuluvan kuukausijakson päättymistä, päättyy tilaus vasta tämän jakson päättyessä. Kuukausijakso voi kestää 28–31 päivää, koska tilaustasi jatketaan jokaisen kuukauden samana päivänä, jolloin ensimmäinen maksu tilauksestasi veloitettiin. Jos esimerkiksi ensimmäinen maksu tilauksestasi veloitetaan 15. tammikuuta, seuraavat maksut veloitetaan 15. helmikuuta, 15. maaliskuuta, 15. huhtikuuta jne., ellet peruuta tilausta ennen kuin uudesta kuukausijaksosta on veloitettu.

Tilaus irtisanotaan BookBeatin verkkosivuston kautta. Sinun tulee irtisanoa tilauksesi ennen kuin maksettu kuukausijakso päättyy, viimeistään klo 23.59 tilauksen uudistamista edeltävänä päivänä. Muutoin tilaus jatkuu automaattisesti kuukausijaksolla voimassaolevalla kuukausihinnalla.

Mikäli rikot näitä yleisiä käyttöehtoja, on BookBeatilla oikeus välittömästi estää pääsysi Palveluun tai irtisanoa tilauksesi. Näiden yleisten käyttöehtojen rikkominen saattaa myös johtaa vahingonkorvausvelvollisuuteen. BookBeatilla on myös oikeus yhden kuukausijakson ennakkoilmoituksella irtisanoa tilauksesi, jos Palvelu lopetetaan tai sitä muutetaan.

9. Peruuttamisoikeus ja reklamaatio

Sinulla on oikeus peruuttaa tilauksesi 14 päivän sisällä siitä, kun hyväksyit nämä yleiset käyttöehdot (peruuttamisaika) ja saada täysi maksunpalautus. Peruuttamisoikeutta käyttääksesi sinun on määräajan sisällä otettava yhteys BookBeatin asiakaspalveluun, jonka yhteystiedot löydät alta kohdasta 15. Ruotsin Kuluttajaviraston verkkosivustolla (www.konsumentverket.se) ja täällä on peruuttamislomake, jota voit käyttää hyödyntääksesi peruuttamisoikeuttasi (sinun ei kuitenkaan ole pakko käyttää tätä peruuttamislomaketta). Suomeksi löydät lisätietoa tilauksen peruuttamisesta ja peruuttamisilmoituksesta täältä.

Jos peruuttamisaikana yrität jollain tavoin ladata, suoratoistaa tai kuluttaa Palvelun sisältöä hyväksyt, että (i) tällaista sisältöä toimitetaan peruuttamisaikana ja että (ii) peruuttamisoikeutesi katsotaan menetetyksi toimituksen alkamisen seurauksena. Tämä tarkoittaa, ettet voi enää käytön aloitettuasi peruttaa tilaustasi, vaikka peruuttamisaika ei olisi vielä kulunut umpeen. Sinulla on kuitenkin yhä oikeus irtisanoa tilauksesi edellä kohdassa 8. esitetyllä tavalla.

Jos Palvelu on viallinen, voit ottaa yhteyttä BookBeatin asiakaspalveluun reklamaation tekemiseksi.

10. BookBeatin velvollisuudet ja oikeudet

BookBeat tarjoaa Palvelun sellaisena kuin se kulloinkin on. Käyttäjä ymmärtää, että Palvelun sisältö ja toiminnot voivat muuttua koska tahansa ilman etukäteisvaroitusta. BookBeat pyrkii tarjoamaan käyttäjilleen niin laajan tarjonnan kuin mahdollista. BookBeat ei kuitenkaan takaa, että kaikki sähkökirjat ja äänikirjat, joista olet kiinnostunut, ovat saatavilla koko ajan, ottaen huomioon, että sisältöä päivitetään jatkuvasti.

BookBeatilla on oikeus viestiä sinulle BookBeat-sovelluksen kautta, sähköpostitse, puhelimitse tai postitse tarjouksista, muutoksista tai muusta BookBeatin palveluihin liittyvästä.

Palvelu on käytettävissä ympäri vuorokauden. BookBeat ei kuitenkaan takaa, että Palvelu toimisi aina virheettömästi ja keskeytyksittä. BookBeat ei vastaa siitä, että et voi käyttää Palvelua johtuen BookBeatistä riippumattomista syistä (esimerkiksi ylikuormitus, verkko- tai muut tietoliikenneviat tai sinun käyttäjänä tekemä väärinkäytös tai puute laitteissasi). Jos Palvelussa ilmenee puutteita tai katkoksia, BookBeatilla on oikeus korjata ne ilman, että ne katsotaan sopimusrikkomuksiksi. BookBeatilla on myös kohtuullisissa määrin oikeus sulkea Palvelu päivityksen ja huollon ajaksi.

BookBeatin vastuu sellaisista lievällä huolimattomuudella aiheutetuista vahingoista, jotka johtuvat näissä ehdoissa sovittujen olennaisten sääntöjen rikkomisesta, on rajoitettu kokonaismäärään, joka on ennakoitavissa tämän tyyppisille sopimuksille, riippumatta siitä, mihin oikeusperusteeseen vaatimus perustuu. BookBeat ei vasta muista lievällä huolimattomuudella aiheutuneista vahingoista. Olennaisia sääntöjä näissä käyttöehdoissa ovat sellaiset säännöt, jotka ovat olennaisia sopimuksen asianmukaisen täyttämiseksi ja joiden täyttämiseen käyttäjä voi luottaa.

Yllä mainittua vastuunrajoitusta ei kuitenkaan sovelleta pakollisen lainsäädännön mukaiseen vahingonkorvausvastuuseen tai huolimattomuuden vuoksi aiheutuneisiin henkilövahinkoihin.

BookBeatilla on oikeus luovuttaa edelleen näiden yleisten käyttöehtojen mukaiset oikeutensa ja velvollisuutensa kokonaan tai osittain.

11. Palvelun käyttäminen ja käyttäjän vastuu

BookBeat tai BookBeatin sisällönhankkijat omistavat kaiken BookBeatin tarjoaman tekijänoikeudella suojatun sisällön. Käyttäjätilin luomisella ja maksun suorittamisella sinulle myönnetään Palvelun sisältöön ei-yksinomainen, luovutuskelvoton, rajoitettu lisenssi, jonka nojalla voit käyttää sisältöä näiden yleisten käyttöehtojen mukaisesti. Näiden käyttöehtojen nojalla omistusoikeus tai muut immateriaalioikeudet Palvelun sisältöön eivät siirry sinulle tai muille. Käyttäjänä voit näiden yleisten käyttöehtojen mukaisesti tilausjaksolla kuunnella äänikirjoja, lukea sähkökirjoja ja tutustua Palvelun muuhun sisältöön. Palvelu on tarkoitettu ainoastaan yksityistä käyttöä varten eikä sitä saa käyttää kaupalliseen tai julkiseen tarkoitukseen.

Käyttäjätilisi on henkilökohtainen, eikä sitä saa jakaa muiden kanssa. Saat kuitenkin jakaa käyttäjätilisi lisäprofiilien eli käyttäjien kanssa, jotka olet lisännyt tilillesi näiden käyttöehtojen ja voimassa olevan hinnoittelun mukaisesti. Kaikkien käyttäjätilillesi liitettävien lisäprofiilien tulee noudattaa näitä yleisiä käyttöehtoja, ja sinä vastaat siitä, että näin tapahtuu. Sitoudut olemaan kopioimatta kokonaan tai osin ääni- tai sähkökirjoja tai BookBeatin Palvelun muuta sisältöä sekä muutoin olemaan kiertämättä teknisiä rajoituksia, joiden tarkoituksena on estää Palvelun sisällön kopioiminen sekä olemaan levittämättä edelleen sähkökirjoja, äänikirjoja tai BookBeatin Palvelun muuta sisältöä esimerkiksi myymällä, kopioimalla, lainaamalla tai vuokraamalla sitä edes omaan käyttöön. Et myöskään saa käyttää Palvelua mihinkään laittomaan tarkoitukseen tai siten, että loukkaat näitä yleisiä käyttöehtoja. Et saa kannustaa toista henkilöä Palvelun sellaiseen käyttämiseen, joka rikkoo lakia tai näitä yleisiä käyttöehtoja. Vastaat siitä, että antamasi sähköpostiosoite on oikea ja ajan tasalla, sillä suurin osa tilaukseen ja ostoihin liittyvästä viestinnästä tapahtuu sähköpostitse.

BookBeatin Palvelun käyttäjänä vastaat siitä, että mahdollisissa arvosteluissasi tai vinkeissäsi noudatat voimassaolevaa lainsäädäntöä ja ettet käytä sanoja tai ilmaisuja, joita voidaan pitää syrjivinä, sopimattomina tai loukkaavina keskustelupalstoilla, jotka voidaan yhdistää BookBeatiin. Jos epäilet, että tiliäsi käytetään luvattomasti, tulee sinun ilmoittaa asiasta BookBeatille välittömästi sekä vaihtaa salasanasi. Vastaat itse kaikesta vahingosta, joka on syntynyt sallittuasi toisen henkilön pääsyn Palveluun käyttäjätilisi kautta. BookBeatilla on oikeus irtisanoa tilauksesi välittömästi tai estää pääsysi Palveluun, jos sillä on syytä epäillä, että joku väärinkäyttää käyttäjätiliäsi muulla tavoin.

Sinulla ei ole oikeutta luovuttaa toiselle henkilölle, kokonaan eikä osittain, näiden yleisten käyttöehtojen mukaisia oikeuksia ja velvollisuuksia ilman BookBeatin suostumusta.

12. Sosiaalinen media

BookBeatin käyttäjätilin haltija voi antaa ystävilleen kirjavinkkejä jakamalla heille linkkejä sosiaalisessa mediassa kuten Facebookissa tai Twitterissä. Jakaessasi linkin BookBeatissa olevaan kirjaan, voivat sinua sosiaalisessa mediassa seuraavat henkilöt avata jaetun teoksen esittelyn linkkiä klikkaamalla.

Voit aina poistaa sosiaalisessa mediassa julkaisemiesi linkkien sisältämän aineiston. BookBeat ei vastaa käyttäjän sosiaalisessa mediassa jakamasta sisällöstä. BookBeat pidättää oikeuden välittömästi sulkea Palvelun joko kokonaan tai osittain käyttäjältä, joka käyttää Palvelua sosiaalisessa mediassa tavalla, jota BookBeat pitää moitittavana, esimerkiksi julkaisemalla tai luomalla sellaista materiaalia, joka sisältää kunnianloukkauksen, solvaamista, häirintää tai kiusaamista, tai joka muuten on loukkaavaa tai moitittavaa, taikka lähettämällä roskapostia muille Palvelun käyttäjille tai tekemällä jotain muuta, joka rikkoo voimassaolevaa lainsäädäntöä tai määräyksiä.

13. Suojaaminen

Ääni- ja sähkökirjatiedostojen kaikki kopiointi ja luvaton edelleen levittäminen on kielletty. Vastaat itse siitä, ettei ääni- tai sähkökirjaa levitetä edelleen muille edellä kohdassa 11. kuvatulla tavalla.

14. Soveltuva lainsäädäntö

Näitä yleisiä käyttöehtoja tulkitaan ja sovelletaan Ruotsin lain mukaan. Nämä yleiset käyttöehdot eivät rajoita sellaisia kuluttajansuojaan liittyviä oikeuksia, jotka voimassaolevan ja pakottavan lainsäädännön mukaan soveltuvat sinuun siinä maassa, jossa asut. Jos jotain määräystä näissä yleisissä käyttöehdoissa pidetään pätemättömänä tai täytäntöönpanokelvottomana, ei tämän kyseisin määräyksen pätemättömyys vaikuta mahdollisuuteen soveltaa näiden yleisten käyttöehtojen muita määräyksiä ja kyseistä määräystä sovelletaan ja se pannaan täytäntöön siinä määrin kuin voimassa oleva lainsäädäntö sallii, edellyttäen kuitenkin, että nämä yleiset käyttöehdot eivät tämän seurauksena muodostu kohtuuttoman epätasapainoisiksi.

Jos BookBeatin ja sinun välille syntyy riita, tulee osapuolten ensisijaisesti pyrkiä sopimaan riita keskenään. Riita voidaan myös tutkia kuluttajariitalautakunnassa, jos se on toimivaltainen käsittelemään asian ja riita soveltuu lautakunnan ratkaistavaksi. Kuluttajariitalautakuntaan voit olla yhteydessä heidän sivustollaan www.kuluttajariita.fi, sähköpostitse kril@oikeus.fi, puhelimitse 029 553 6901 tai postitse Hämeentie 3, PL 306, 00531 Helsinki. Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn kuluttajan tulee olla yhteydessä maistraattien kuluttajaneuvontaan, esimerkiksi www.kuluttajaneuvonta.fi -sivuston kautta.

Mikäli osapuolet eivät pääse yksimielisyyteen, riita tulisi ratkaista ruotsalaisessa tuomioistuimessa. Voit kuitenkin myös nostaa kanteen ja olla vastaajana asuinpaikkaasi alioikeudessa.

15. Yhteystiedot

Suomalainen osakeyhtiö BookBeat Oy (yritystunnus 1655221-3, ALV-nro: FI16552213), jonka osoite on BookBeat Oy, c/o BookBeat AB, Sveavägen 56, 10363, Stockholm, Sweden, tuottaa Palvelun. Saat yhteyden asiakaspalveluumme sähköpostitse tuki@bookbeat.com. Muut kysymykset voit lähettää osoitteeseen info@bookbeat.com tai osoitteeseen BookBeat Oy, c/o BookBeat AB, Box 3159, 103 63 Stockholm, Sweden.

Nämä yleiset käyttöehdot ovat saatavilla vain ruotsiksi, englanniksi, suomeksi ja saksaksi.

Käyttöehdot päivitettiin viimeksi 8.6.2018.