12 elämänohjetta

Käsikirja kaaosta vastaan

- Jordan B. Peterson

Arvostelu 3.9
15h 59min
393 Sivua
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Vuoden puhutuin tietokirja nyt suomeksi.
Mitkä kaksitoista asiaa jokaisen nykymaailmassa elävän ihmisen olisi hyvä muistaa? Kanadalainen psykologi Jordan B. Peterson romuttaa myyttejä onnesta ja mielekkäästä elämästä. Hänen rohkea kansainvälinen bestsellerinsä 12 Elämänohjetta. Käsikirja kaaosta vastaan haastaa lukijan huikealle älylliselle tutkimusmatkalle antiikin myyteistä nykyajan neurotieteeseen.
Miten hummerin hermojärjestelmä liittyy suorana seisomisen tärkeyteen ja elämässä menestymiseen? Miksi muinaiset egyptiläiset pitivät keskittymiskykyä kaikkein jumalallisimpana ominaisuutena? Millaiset kauhut odottavatkaan niitä, jotka antautuvat katkeruudelle, ylimielisyydelle tai kostonhimolle? Jordan B. Petersonin vastaukset ovat yhtä aikaa yllättäviä, syvällisiä ja viihdyttäviä. Myyteistä, filosofiasta sekä modernista tutkimuksesta ammentaen Peterson punoo ohjenuoraa mielekkääseen elämään, jonka ytimessä on ihmisen vastuu itsestään. Samalla Peterson tulee haastaneeksi korrekteja käsityksiämme vallasta, sukupuolesta, uskonnosta ja ihmisluonnosta.
"Jordan B. Peterson on läntisen maailman vaikutusvaltaisin intellektuelli juuri nyt." -The New York Times
"Peterson on älykkönä aivan omassa luokassaan Hän pystyy tarttumaan vaikeimpiinkin ideoihin ja tekemään niistä viihdyttäviä. Kenties tämän vuoksi hänen YouTube -videoitaan on katsottu yli 35 miljoonaa kertaa." -The Observer
Jordan B. Peterson on Toronton yliopiston psykologian professori. Hän on julkaissut aiemmin uskonnon psykologiaa käsittelevän teoksen Maps of Meaning, jota pidetään alan merkkiteoksena. Peterson tunnetaan myös taitavana luennoitsijana, joka yhdistää rohkeasti eri tieteen- ja kulttuurin aloja tarkastellessaan ihmisen roolia historiassa ja luonnonjärjestyksessä. Petersonin luentoja on katsottu YouTuben kautta yli 35 miljoonaa kertaa.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Kääntäjä(t):

Tero Valkonen

Muoto:

Äänikirja, E-kirja

Äänikirjan kesto:

15h 59min

Sivua:

393

Kielet:

suomi

Julkaistu:

18.10.2018

Äänikirjan kustantaja:

WSOY

ISBN Äänikirja:

9789510436233

E-kirjan kustantaja:

WSOY

ISBN e-kirja:

9789510436226

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle 12 elämänohjetta – Äänikirja, E-kirja

Lukija oli hyvä mutta toistuva sanan ”Samastua” käyttö vähän ärsytti kun käsittääkseni oikea sana on Samaistua. En ole pilkunviilaaja tai äidinkielen opettaja mutta varsinkin kirjan loppupuolella tuo sana tulee usein.

Juha

Pidin kirjasta ja lukiasta.

Pekka

Loistava kirja sekä lukija!

Joona Petteri

Peterson on oppinut mies!

Akseli