1917- Teemu Keskisarja, Markku Kuisma, Kai Häggman

Arvostelu 3.9
3h 41min
bookCoverFor

Yhteenveto

Kansa itsenäisyyden kynnyksellä.

Miltä Suomen itsenäistymisvuosi näytti tuon ajan ihmisten silmissä? Miten he sen kokivat? Maamme johtavien historioitsijoiden upeasti kuvitettu katsaus Suomen itsenäistymisvuoteen 1917.

Vuosi 1917 oli täynnä tapahtumia ja toimintaa suomalaisen politiikan kulisseissa. Oli emämaa Venäjän vallankumoukset ja niiden kirvoittama kiivas keskustelu siitä, kenelle korkein valta Suomessa itsenäisyyden koittaessa kuuluisi ja miten itsenäisyys ylipäätään saavutettaisiin. Mutta miltä ovat vuoden 1917 historialliset pyörteet ja tavallinen arki mahtaneet näyttää? Kiehtovasti kirjoitettu 1917 sukeltaa kadunmiehen, talouden voimahahmojen ja kulttuurin merkkihenkilöiden kautta syvälle itsenäistyvään Suomeen ja tuo näkyviin myös itsenäistymistä seuranneeseen sisällissotaan johtaneet juonteet.

Suomen ja Skandinavian historian dosentti Kai Häggman tunnetaan erityisesti hänen kirjallisuutta ja kustannusalaa käsittelevistä teoksistaan. Hän on kirjoittanut myös maailmansotien välisen ajan Suomen metsäteollisuudesta, perhehistoriasta ja suomalaisten arjen historiasta.

Suomen ja Pohjoismaiden historian dosentti Teemu Keskisarja (s. 1971) on Suomen luetuimpia historioitsijoita. Hänen aiheensa ulottuvat muinaisista seksuaalirikoksista sotahistoriaan ja arkielämän historiasta suomalaisen suurteollisuuden syntyyn.

Markku Kuisma (s. 1952) on Helsingin yliopiston Pohjoismaiden historian professori ja useasti palkittu taloushistorian ja yrityshistorian tutkija.

Lukija(t):
Muoto:
Äänikirja
Äänikirjan kesto:
3h 41min
Kielet:
suomi
Julkaistu:
19.6.2019
Äänikirjan kustantaja:
WSOY
ISBN Äänikirja:
9789510445235

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle 1917 – Äänikirja

Napakka paketti

Mikko

Kuuntelemisenarvoinen kirja.

ANNA-LIISA

Mielenkiintoinen ja erilainen näkymä vuoteeb

Mikko

Parempi luettuna

Lukija sinänsä ok, mutta informatiivisesti käsitelty aihe tuntui siltä, kuin kuuntelisi STT:n uutisia 80-luvulla.

Leeni