1918- Teemu Keskisarja, Markku Kuisma, Kai Häggman

Arvostelu 3.9
3h 30min
bookCoverFor

Yhteenveto

Itsenäistymisen jälkeen koitti Suomen historian vaikein vuosi.

Eturivin historioitsijat kertovat ihmisen näkökulmasta ja monipuolisesti traagisesta vuodesta 1918.

Vuoden 1918 alkaessa Suomi oli vasta julistautunut itsenäiseksi, mutta huomion veivät porvariston ja työväen kasvavat, pian sodaksi puhjenneet jännitteet. Kotimaisen sodan lisäksi myös maailmansota uhkasi laajeta aiemmin siltä välttyneeseen maahamme. Historian kiihkeiden pyörteiden keskellä suurin osa suomalaisista yritti kuitenkin elää omaa elämäänsä, löytää jokapäiväisen leipänsä ja säilyä hengissä niin kuin parhaiten taisi. Miltä vuosi 1918 näytti erilaisten ihmisten näkökulmasta kadulta salonkeihin? Entä miksi Suomi oli 6.12.1919 parempi paikka kuin 6.12.1917. Loistavasti kirjoittavat historioitsijat Kai Häggman, Teemu Keskisarja ja Markku Kuisma tarkastelevat suomalaisten elämää eri näkökumista.

Suomen ja Skandinavian historian dosentti Kai Häggman (s. 1956) tunnetaan erityisesti hänen kirjallisuutta ja kustannusalaa käsittelevistä teoksistaan. Lisäksi Häggman on kirjoittanut maailmansotien välisen ajan Suomen metsäteollisuudesta, perhehistoriasta ja suomalaisten arjen historiasta.

Suomen ja Pohjoismaiden historian dosentti Teemu Keskisarja (s. 1971) on Suomen luetuimpia historioitsijoita. Hänen aiheensa ulottuvat muinaisista seksuaalirikoksista sotahistoriaan ja arkielämän historiasta suomalaisen suurteollisuuden syntyyn.

Markku Kuisma (s. 1952) on Helsingin yliopiston Pohjoismaiden historian professori ja useasti palkittu taloushistorian ja yrityshistorian tutkija.

Lukija(t):
Muoto:
Äänikirja
Äänikirjan kesto:
3h 30min
Kategoriat:
Kielet:
suomi
Julkaistu:
19.6.2019
Äänikirjan kustantaja:
WSOY
ISBN Äänikirja:
9789510445242

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle 1918 – Äänikirja

Menettili

Kari

Realistinen kertaus lähihistoriastamme Suosittelen pakolliseksi lukion oppikirjaksi.

Helka Partanen

Ehkä hieman pitkästyttävä.

Anne

Mielenkiintoinen ja erilainen näkymä Suomen sisällissotaan.

Mikko

Hyvän kuuloinen ja sopiva eläytyminen

Kalle

Ok

Janne

👍🏻

Erinomaista kerrontaa

Miko

Selkeästi kerrottu historia

Miellyttävä kuuntelukokemus

Mikko

Vuosi 1918

Erinomainen ja hyvin kirjoitettu ja suurelle yleisölle suunnattu teos Suomen sisällissodasta. Jos aihe kiinnostaa, on tämä ehdottomasti lukemisen arvoinen kirja.

Joonas

Vapaussodan valkopesua

Tyypillistä Keskisarjaa: irrotetaan termi vapaussota kontekstistaan ja määritellään semantiikka uuudestaan. Ei tiedekirjallisuutta näin tehdä.

Stefan