Miksi se ei vain lähde?- Riina-Maria Metso

Arvostelu 4.2
6h 39min
131 Sivut
bookCoverFor

Yhteenveto

Väkivaltaisessa parisuhteessa elävältä kysytään usein, miksi hän ei lähde. Miksi hän ei jätä kumppania, joka murentaa itsetunnon ja jota joutuu pelkäämään henkensä edestä? Väkivaltaisen suhteen kahleet ovat usein käsirautojakin vahvemmat, koska ne ovat uhrin mielessä.

Miksi se ei vain lähde kuvaa väkivaltaisen parisuhteen todellisuutta usean naisen kokemusten kautta. Mikään suhde ei ala väkivaltaisesti. Jos kumppani ensimmäisillä treffeillä vetäisi tukasta pitkin lattiaa, olisi helppo lähteä taakseen katsomatta. Treffeillä kuitenkin tarjoillaan kohteliaisuuksia, huomaavaisuutta, romantiikkaa - unelmien prinssi on löytynyt. Tämä ajatus lämmittää myöhemmin, kun satujen rakkaustarina on muuttunut mustimmaksi helvetiksi. Kahleet syntyvätkin alun onnesta, ja häpeä lujittaa niitä entisestään.

Rehellinen ja valaiseva teos tuo näkyväksi myös henkisen väkivallan: fyysinen pahoinpitely ei voisi jatkua, jos uhria ei olisi ensin lannistettu ja mitätöity niin, että hän uskoo ansaitsevansa kaiken pahan. Kirjassa naiset kertovat myös, mikä auttoi heitä selviämään parisuhdehelvetistä, miten tunnistaa varoitusmerkit ja miten läheiset voisivat tukea uhria.
Kirjailija(t):
Muoto:
E-kirja, Äänikirja
Äänikirjan kesto:
6h 39min
Sivut:
131
Kielet:
suomi
Julkaistu:
11.9.2018
Äänikirjan kustantaja:
Atena
ISBN Äänikirja:
9789523004825
E-kirjan kustantaja:
Atena
ISBN e-kirja:
9789523004733

© Atena (Äänikirja)

© Atena (E-kirja)

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Miksi se ei vain lähde? – E-kirja, Äänikirja

Silmiäavaava kertomus,joka koskee valitettavasti monia naisia. Jollakin tavalla voin nyt paremmin ymmärtää suhteesta lähtemisen vaikeuden tai ettei se ole todellakaan niin yksinkertaista… Lukija myös hyvä.

Anna-Liisa

Kuulosti osin niin tutulta että olisin voinut itse kertoa.. vertaistukea ensimmäisen kerran.

Virve

Jokaiselle joka on joskus ollut tai epäilee olevansa väkivaltaisessa suhteessa. Tätä se on.

Kaisa

Antaa paljon ajateltavaa.

Kirsi

Koskettava ja opettavainen.

Leila

💔

Niina

Mielenkiintoinen ja tosi kirja vakavasta aiheesta

Kamalaa, miten samankaltaisina tarinat toistuvat ja samoja piirteitä väkivaltaisissa henkilöissä. Jäi halu selvittää lisää, mistä narsismi saa alkunsa? Kukaan ei varmaan syntyessään ole narsisti.

Piia

Oioi. Muistot tulvahtivat mieleeni. Kannattaa silti kuunnella, voit auttaa itseäsi tai lähimmäistäsi. Avaa silmiä. Lukijasta tykkään.

Sari

Vaikeita asioita hienosti kerrottuna, lukijalle myös täydet pisteet!

Marika

Kiitos...

Minna

Nämä väkivaltaiset ihmiset ovat niitä, jotka ovat jatkuvasti parisuhteessa/parisuhteissa, ja se tekee minut mahdottoman surulliseksi. Kirja on hyvä ja informatiivinen.

Milla

Ok

Sanna

Kirja, jota voi suositella kaikille, joita henkinen tai fyysinen (usein molemmat) koskettaa tai on koskettanut. Antaa ymmärrystä, epänormaalit reaktiot epänormaaleihin tilanteisiin ovat normaaleja! Suosittelen lämpimästi, jos vähääkään tuntuu aihe koskettavan.

Tuulia

Huh huh🥺 Järkyttävää, mihin kaikkeen ihminen suostuu "rakkauden" tähden.

Inkeri

Tämä kirja oli kuin omasta parisuhteesta aikoinaan. Elin ne hetket uudelleen ja tämä oli hyvin voimaattuva kirja. Rohkeita naisia kertomassa oman tarinansa❤️

Annina