Aamunkoi

Aamunkoi

Tietoa kirjasta

Suositun Twilight - Houkutus -kirjasarjan neljäs osa!
Miljoonia ympäri maailmaa vietelleen romanttisen saagan hämmästyttävä, odotettu päätösosa, jossa Bella on suurien päätösten edessä.
Suunnaton intohimo Edwardia kohtaan ja syvä yhteys Jacobiin ovat repineet kahtia Bellaa, joka on nyt elämänsä äärimmäisessä käännekohdassa. Hänen edessä oleva valintansa joko liittyä kuolemattomien viettelevään perheeseen tai jatkaa ihmiseloa määrää kahden heimon kohtalon.
Kun Bella on tehnyt valintansa, alkaa ennennäkemätön tapahtumien vyöry, joka johtaa käsittämättömiin seurauksiin. Juuri kun Bellan elämän langat ovat kutoutumassa yhteen kuin kaunein silkki, ne uhkaavatkin tuhoutua yhdessä hetkessä ikuisiksi ajoiksi.
Kuuntele nyt äänikirjoina koko alkuperäinen Twilight-saaga: 1. Houkutus, 2. Uusikuu, 3. Epäilys, 4. Aamunkoi.

Stephenie Meyer syntyi Connecticutissa vuonna 1973. Perhe asettui Phoenixiin, Arizonaan, Stephenien ollessa nelivuotias. Stephenien nimen erikoinen kirjoitustapa oli perua hänen isänsä Stephenin nimestä. Kirjailijan mukaan kirjoitustavasta on ollut koko lailla harmia elämässä, mutta nyttemmin hän on huomannut, miten paljon helpompaa on oman erikoisen nimensä googlaaminen verkosta.

Stephenie oli kolmen siskoksen sarjasta keskimmäinen. Hän kävi high schoolinsa Arizonan Scottsdalessa, "missä joka syksy pari tyttöä ilmestyi kouluun uuden nenän kanssa ja oppilaiden parkkipaikoilla näkyi Porscheja". Stephenie jatko-opiskeli Brighamin yliopistossa pääaineenaan englannin kieli. Se oli luontevaa, koska kaunokirjallisuuden lukeminen ei koskaan tuntunut hänestä työläältä.

Stephenien aviomies Pancho on hänelle etäisesti tuttu jo lapsuusajoista lähtien. He ovat olleet naimisissa yli kymmenen vuotta. Pariskunnalla on kolme poikaa.

Stephenie Meyerin ura kirjailijana alkoi, kun hän sai pienet poikansa yhtaikaa uimakouluun ja siten hieman omaa aikaa. Idea Houkutukseen syntyi unesta, jossa tavallinen nuori tyttö ja vetovoimainen vampyyrinuorukainen keskustelivat keskinäisen suhteensa suuresta ongelmasta: miten pitää erillään rakkaus ja tahto iskeä hampaansa rakastettunsa kaulaan ja imeä hänen verensä kuiviin?

Houkutus-sarja on hurmannut lukijat kautta maailman ja sitä on myyty jo yli 15 miljoonaa kappaletta. Sarjan ensimmäiseen osaan perustuva elokuva Houkutus – Twilight tuli valkokankaalle Suomessa tammikuussa 2009.

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Aamunkoi