Aatelisneito, porvaristyttö
  
Jaa kirja    

Kiehtova romaani Kustaa Vaasan ajan Suomesta

Mustakutrinen, liekkisilmäinen Ursula Niklaantytär on Suomen häikäilemättömän uskonpuhdistajan Pietari Särkilahden sisar ja perinyt sukunsa kiihkeän luonteen ja suorasukaisuuden. Omapäisyydessään hän ajautuu avioliittoon pennittömän raakimuksen kanssa ja saa katkerasti kokea, että ylpeinkin nainen on miehensä omaisuutta: näkee nälkää, kokee nöyryytyksiä ja saa kuritusta, jos mies niin tahtoo.

Omituisten sattumusten kautta suomalaisen Ursulan vaiheet koskettavat kuningas Kustaa Vaasan sisaren, lempeän Margareetan kohtaloita. Kummankin nuoren naisen osaksi tulee ongelmallinen ja pelottava rakkaus. Siinä missä tulinen Ursula taistelee omasta ja lastensa onnesta kuin naaraspantteri, käyttelee ylhäinen Margareeta Vaasa pehmeää mutta periksiantamatonta tahdonlujuutta.

Kaari Utrion 1500-luvulle sijoittuva kiehtova romaani kuljettaa lukijansa Ruotsin ja Suomen linnoihin ja kartanoihin, Turkuun, Raumalle ja Viipuriin, keskelle Kustaa Vaasan häikäilemättömiä valtataisteluita ja uskonpuhdistuksen ajan suurta murrosta.

Kaari Utrio on ollut viidenkymmenen vuoden ajan yksi Suomen suosituimmista kirjailijoista. Hänen historiallisia romaanejaan ja tietokirjojaan lukee koko kansa jo kolmessa polvessa.

Näytä lisää