ADHD ja parisuhde- Sari-Marika Durchman

Arvostelu 4.1
7h 31min
157 Sivut
bookCoverFor

Yhteenveto

Kuinka ADHD vaikuttaa pari- ja ihmissuhteisiin?

Sari-Marika Durchman kirjoittaa positiivisesti ja piristävästi ADHD:sta. Innostava kirja lisää ymmärrystä ADHD:n tuomista erityispiirteistä ja vaikutuksista parisuhteisiin. Herpaantuiko kumppanisi huomio kesken seksin? Toiko hän kaupasta kaikkea muuta kuin sen, mitä pyysit? Vallitseeko parisuhteessanne lapsi–aikuinen-dynamiikka?

Suomessa on yli 170 000 ADHD-aikuista, ja heistä monet elävät parisuhteessa. ADHD-oireisilla on muuhun väestöön verrattuna jopa 2–3 kertaa suurempi riski päätyä liitossaan eroon. Väärinymmärrykset ja kommunikaatio-ongelmat etäännyttävät pareja toisistaan. Mutta miten ADHD parisuhteessa näyttäytyy ja kuinka sen tuomat haasteet voidaan tunnistaa ja minimoida?

Käytännön harjoituksia, haastatteluja ja kokemuskertomuksia sisältävä teos tarjoaa lukuisia oivalluksia, joiden avulla arkea voi parantaa ja suhdetta vahvistaa.
Kirjailija(t):
Lukija(t):
Muoto:
E-kirja, Äänikirja
Äänikirjan kesto:
7h 31min
Sivut:
157
Kielet:
suomi
Julkaistu:
2.1.2023
Äänikirjan kustantaja:
Into Kustannus
ISBN Äänikirja:
9789523930964
E-kirjan kustantaja:
Into Kustannus
ISBN e-kirja:
9789523931282

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle ADHD ja parisuhde – E-kirja, Äänikirja

Huippupaketti! Selkeä, jämäkkä ja lempeö! Kiitos!

Ildiko

Mahtava tietopaketti!

Päivi

Hyvää tietoa häiriöstä.

Kati

Ihan ok kirja, mutta näkyy, että kirjoittaja on maallikko. Esimerkiksi käsitys skeemoista oli aivan väärä. Tai siis juuri sellainen, että oli lukenut niistä jostain, mutta ei ihan ymmärtänyt mitä kaikkea ne pitää sisällään. Ja ihan ensimmäisessä luvussa lainattiin Wikipediaa, se ei ole millään tavalla asiallinen lähde.

Ulla

Odotin kirjalta paljon enemmän. Toivoin käytännön asioita, miten adhd toimii ja miten parisuhteen neurotyypilliselle se ilmenee. Sen sijaan mindfullnessia ja selfhelppiä liikaa ja tosi negatiivissävytteinen ja syyllistävä. Meni yli kun parisuhteessa neurotyypillistä ja adhd ihmistä alettiin puhuttelemaan aikuisena ja lapsena. Kirjana myös punainen lanka hukassa. Adhd tuotiin esille pelkkänä yliaktiivisuutena mutta unohdettiin täysin (kuten kirjailijan toisessakin kirjassa) keskittymishäiriö ilman ylivilkkausoireita eli vanhalla kielellä add.

Anniina

Tiivis kokoelma eri asiantuntijoiden tutkimusksista ja kirjoittajan omakohtaisesta kokemuksesta. Ohjekirjamainen. Välillä tuntui, että sisältö toisti itseään, joten en jaksanut keskittyä kuuntelemaan jokaista lukua Sain kuitenkin kattavan kuvan oireyhtymästä.

Seppo

Tämän kirjan toivoisin jokaisen lukevan, joka on tekemisissä jollain tavalla neurokirjolla olevan ihmisen kanssa. ADHD voi haastaa monella elämän osa-alueella, mutta onneksi nykyään osaamme jo nähdä sen myönteisiäkin vaikutuksia. Minulla on ADHD, joka tunnistamattomana haastanut paljon arkea. Nykyään oikean diagnoosin ja kuntoutuksen myötä moni asia on muuttunut parempaan. Pyysin puolisoani lukemaan tämän kirjan ja vastavuoroisesti lupasin kuunnella jonkun hänen suositteleman kirjan. Maailma muuttuu hiljalleen nepsy-ystävällisemmäksi. Tämä kirja tulee olemaan todella tärkeä sillä muutosmatkalla. Sydämellinen kiitos tästä ❤️

Riina

Kirja tuo tietoa ja varsinkin armollisuutta perheen ADHD-jäsenten kohtaamiseen. Myös yleissivistävä ja konkreettisia neuvoja jos sattuisi ADHD-ihminen työkaveriksi tai kumppaniksi.

Alexandra

Erittäin mielenkiintoinen aihe. Iso miinus kuitenkin siitä, että kirjoittaja esiintyy alan ammattilaisena, vaikka on ammatiltaan graafikko plus pari höpöhöpö-kurssia käytynä, varsinaisia psykologin, psykiatrian, lääketieteen, psykoterapian jne koulutusta ei laisinkaan.

Lotta

Muuten tosi hyvä kirja, tunnistan itseni kuvauksista täysin, mutta lopun tunneharjoitukset ja muut on ihan höpöhöpöä. Kuinka moni adhd pystyy moisiin keskittymään. Ja "istu hiljaa paikallasi ja tuijota kumppaniasi silmiin 5minuuttia"..?? Oikeesti?

S

Onko nämä tehtävät jossain kirjallisena?

Marjaana

Todella hyvä ja silmiä avaava kirja, vaikka itse neuroepätyypillinen olenkin. Suosittelen kaikille!

Tiia