Aikakuilu

Aikakuilu

Tietoa kirjasta

Loistokkaasti Shakespearen jäljillä.

Kertomus mustasukkaisuudesta ja rakkaudesta menetettyyn lapseen.

Vuoden 2008 finanssikriisin jälkimainingeissa keikkuva Lontoo. Myrskyn runtelema New Bohemia Yhdysvaltain Louisianassa. Lapsuudenystävyys, kuviteltu petos, raha, asema ja ajan elliptinen luonne. Näistä elementeistä Jeanette Winterson rakentaa palkitun romaanitulkintansa Shakespearen Talvisesta tarinasta.

Aikakuilu on älykäs ja energinen kertomus mustasukkaisuuden jäytävästä voimasta ja loputtomasta rakkaudesta menetettyyn lapseen. Ja lopulta lähes sadunomaisesta lunastuksesta.

William Shakespearen traaginen romanssi julkaistiin vuonna 1623. Lähes 400 vuoden jälkeen se on yhä keskuudessamme. Siihen palataan aina – ei siksi että se tarjoaisi vastauksia, vaan koska se asettaa kysymyksiä, joihin meidän on löydettävä omat vastauksemme.

Jeanette Winterson (s. 1960) on moneen kertaan palkittu brittiläinen kirjailija. Hän teki läpimurtonsa heti ensimmäisellä kirjallaan Ei appelsiini ole ainoa hedelmä (1985, suom. 2007), joka palkittiin Britanniassa vuoden parhaana esikoisteoksena. Wintersonia on käännetty yli 30 kielelle, suomeksikin useita teoksia. Winterson on naimisissa kirjailija ja tutkija Susie Orbachin kanssa.

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Aikakuilu