Äitimaa- Olga Kokko

Arvostelu 3.7
13h 22min
271 Sivut
bookCoverFor

Yhteenveto

En minä kaivannut muutosta, en ainakaan tämän kokoista. Minulla oli kaikki hyvin. Jos olisin muuttanut jotain, se olisi ollut sellaista että olisin hankkinut Artekin 80-vuotisjulisteen tilalle Andy Warhol -sitaattijulisteen, ostanut kirjavalehtisen peikonlehden yksivärisen viereen, vaihtanut eukalyptuksen tuoksuisen pyykkietikan bergamotin tuoksuiseen.

Lumi on tyytyväinen elämäänsä lähestyessään neljääkymmentä. Hän rakastaa luovaa työtään ja parasta ystäväänsä Sallaa. Kulmikas, älykäs ja hauska Salla ja kiltti mutta sisältä hurja Lumi ovat olleet toistensa tärkein ihmissuhde kahdenkymmenen vuoden ajan, nähneet kavalkadin toistensa kumppaneita, notkuneet Kallion baareissa, kestäneet yhdessä Sallan rintasyövän.

Yhtäkkiä Lumin koko elämä joutuu myllerrykseen. Hän löytää itsensä Vantaalta tuoreen poikaystävän kanssa, varsin isomahaisena mutta ilman Sallaa. Oma äiti sen sijaan ei pysy poissa edes toivomalla.

Äitimaa syleilee elämän kummallisuutta ja pohtii häpeää, ystävyyttä ja äitiyden merkitystä tavalla, joka saa lukijan nauramaan, itkemään ja harkitsemaan muuttoa Korsoon.

Kirjailija(t):

Muoto:

E-kirja, Äänikirja

Äänikirjan kesto:

13h 22min

Sivut:

271

Kielet:

suomi

Julkaistu:

20.10.2022

Äänikirjan kustantaja:

Kustantamo S&S

ISBN Äänikirja:

9789515257512

E-kirjan kustantaja:

Kustantamo S&S

ISBN e-kirja:

9789515257505

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Äitimaa – E-kirja, Äänikirja

Mikä yllätys! Railakasta menoa syvissä vesissä. Keskimmäiselle äidille olisin toivonut tyttäreltä armeliaampaa silmää!

Sinikka

Puoliväliin asti oli ihan kuunneltava, sen jälkeen menetin täysin mielenkiintoni. Liian yksityiskohtaista ja pitkästyttävää päähenkilön ajatus- ja tunnetulvaa synnytyksestä ja sen jälkeisistä tapahtumista.

Tuija

En pystynyt kuuntelemaan loppuun. Muka hauskaa minä minä kitinää. Parhaan ystävän kuolema, vauvan syntymä ja oma puolisokin vain ohi vilahtavia sivutapahtumia tähän minä keskeiseen jaaritukseen.

Liisa

Ei jostain syystä nyt napannut näiden ihmissuhdeasioiden kuuntelu, jäi kesken. Sama lukija toimi Iida Rauman Hävityksessä, tähän tuo sama lukutyyli ei sopinut. Saatoin liittää lukijan äänen liikaa Hävityksen hahmoihin ja se häiritsi kuuntelukokemusta liikaa.

Anniina

Hieman raskasta minä minä- tekstiä. Onneksi loppui hyvin.

Jaana

Muutaman vuosikymmenen takaisia muistoja ja mietteitä nousi tämän kirjan myötä mieleeni

Tuula

Kirja tempasi mukaansa alusta alkaen. Upea lukukokemus yli 50 vuotta sitten synnyttäneelle. Kiitos kirjailijalle ja onnea seuraaviin teoksiin👏

Pirkko

Aivan jees, voi suositella.

Johanna

Nuinko vaikeaa on nykypäivän äideillä?

Marja

Äitimaa

Niin vahvaa sanoitusta ja ilmaisua, jota hämmästelen kaikilla tunteeni skaaloilla. Kiitos myös lukijalle. Karoliinan ääni sopi tähän täydellisesti. Itkin ja nauroin❣️

Oona

Loitava kuvaus ihmisyydestä.

Teija

Rehellistä pohdintaa äitiydestä, naiseudesta, rakkaudesta ja ystävyydestä. Itketti ja nauratti juuri sopivassa suhteessa ❤️

Kielen käuttö suorastaan kammottavaa

Oili

Mukaansa tempaavaa kerrontaa!

Asta

⭐⭐⭐⭐⭐ Aito, suora, rehellinen, nerokas, hulvaton... Kiitos Olga Kokko🌹💜 Lukijana Karoliina Niskanen🎯🌹

Meria