Aivokirurgin muistelmat

Aivokirurgin muistelmat

Tietoa kirjasta

Maailmankuulun neurokirurgin kiehtova elämäntarina.

Juha Hernesniemi kertoo avoimesti, millaista on olla yksi parhaista maailman stressaavimmassa ammatissa ja mikä oli menestyksen hinta.

Juha Hernesniemi nosti työuransa aikana Helsingin yliopistollisen sairaalan aivokirurgian kansainväliseksi mekaksi. Poikkeuksellinen kunnianhimo ja jatkuva halu kehittyä paremmaksi veivät pienen pohjalaiskylän pojan maailman huipulle. Elämäkerrassaan Hernesniemi kertoo avoimesti kovista oppivuosistaan ja lääkärintyöstään Suomessa, mutta myös eri puolilla maailmaa, Floridasta Nepaliin ja Kiinaan. Hän avautuu uransa huippuhetkistä ja pohjakosketuksista, armottomasta kilpailusta sekä hämmästyttävistä ja traagisistakin potilastapauksista, joita hän ei koskaan unohda.

Neurokirurgi, professori Juha Hernesniemi (1947–2023) teki 50-vuotisen uransa aikana yli 16 000 aivoleikkausta. Poikkeuksellinen kunnianhimo ja halu kehittyä yhä paremmaksi veivät pienen pohjalaiskylän pojan erääksi maailman arvostetuimmista neurokirurgeista. Hernesniemi nosti Helsingin yliopistollisen sairaalan aivokirurgian kansainväliseksi mekaksi, jossa tuhannet opiskelijat eri puolilta maailmaa seurasivat hänen opetustaan.

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Aivokirurgin muistelmat