Åldrandets gåta: metoderna som förlänger ditt liv

Åldrandets gåta: metoderna som förlänger ditt liv

Tietoa kirjasta

Kan en människa leva för evigt? Frågan har funnits i tusentals år och kanske är vi nu närmare svaret än någonsin tidigare. Med dagens forskning är vi på väg att nå milstolpar som tidigare generationer bara kunnat drömma om. Den vetenskapliga gränsen för hur gammal en människa kan bli har sedan länge satts till 120 år. Men är det möjligt att den gränsen är på väg att suddas ut?

I "Åldrandets gåta" träffar författaren Henrik Ennart några av världens främsta forskare inom just åldrande. Han presenterar även en rad olika metoder, framförallt rörande kost och motion, som sägs hjälpa oss att att leva längre. Samtidigt försöker forskningen lokalisera de gener som styr vårt åldrande. Vad händer när de lyckas? Kanske kommer framtidens människor kunna välja själva vilken ålder de önskar uppnå. Frågan är bara vad svaret kommer att bli.

Henrik Ennart, född 1960, är en svensk journalist och författare från Kalmar. Han skriver framförallt om mat och hälsa ur ett vetenskapligt perspektiv och har tidigare gett ut bland annat bästsäljaren "Happy Food" tillsammans med kocken Niklas Ekstedt.

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Åldrandets gåta: metoderna som förlänger ditt liv