Aleksanteri Suuri - sankari ja myytti
    
Jaa kirja    
Mitä yhteistä on Julius Caesarilla, kuningatar Kristiinalla ja Jim Morrisonilla?
Aleksanteri Suuri, muinaisen Makedonian kuningas ja voittamaton sotapäällikkö, on inspiroinut heitä kaikkia. Nuorena kuollut hallitsija ehti lyhyen valtakautensa aikana johtaa armeijansa tunnetun maailman ääriin. Hänen tarunhohteisen elämänsä ympärille rakentui pian myytti, joka on saanut uusia kerroksia tähän päivään saakka.
Aleksanteri Suuri - sankari ja myytti esittelee, millä tavoin legendaarista maailmanvalloittajaa on yli kahden vuosituhannen ajan hyödynnetty moninaisten poliittisten, moraalisten ja ideologisten tarkoitusperien ajamiseen. Aleksanteria on pidetty niin Zeus-jumalan kuin Egyptin viimeisen faaraon poikana, ja esimerkiksi profeetta Danielin näkyjen nelipäisen leopardin ja Koraanin Kaksisarvisen on tulkittu viittaavan häneen.
Aleksanteri on myös innoittanut taiteentekijöitä. Keskiajalla Aleksanterista kertovaa kirjallisuutta julkaistiin Skandinaviaa ja Kaakkois-Aasiaa myöten, ja sittemmin hän on löytänyt paikkansa muun muassa Hollywood- ja Bollywood-elokuvien sekä animen kuvastossa.
Näytä lisää