Aleksi Suomesta

- Tuomas Kyrö

Arvostelu 4.6
8h 47min
196 Sivua
bookCoverFor

Yhteenveto

Hyvän ja pahan rajamailla – Tuomas Kyrö kertoo soturin tarinan.

Helmikuu 2022. Aleksi istuu autossaan talvisessa Oulussa ja miettii itsemurhaa. Venäjä hyökkää Ukrainaan. Sotilas ei tapa itseään, mutta sotilas voi kuolla kunniakkaasti taistelukentällä. Aleksi myy kihlasormukset ja lähtee.

Aleksi taistelee Ukrainan Foreign Legionin joukoissa Irpinissä, Itä-Ukrainassa, Mustallamerellä. Hän menee kaikkiin tuliin ensimmäisenä: koska hänellä ei ole mitään hävittävää, hän on ylivoimainen. Siksi hän on yhä elossa.

Tuomas Kyrö matkusti Kiovaan haastattelemaan suomalaista soturia, jonka elämäntarina on hämmästyttävä, hengästyttävä ja koskettava. Koulussa kiusattu suomalaisen äidin ja senegalilaisen isän poika päättää näyttää kaikille ja lähtee 18-vuotiaana Ranskan muukalaislegioonaan. Hän palvelee Afganistanissa ja useissa Afrikan maissa ja käy välillä suorittamassa asepalveluksen Suomessa. Tänään 33-vuotias Aleksi on kovapintainen sotilas, mutta hän on myös se pikkupoika, jonka paras muisto on isoisän tilalla tehdyt maatyöt. Silloin kun kaikki oli hyvin, alle kouluikäisenä.

Tuomas Kyrö on tunnettu ja tunnustettu kirjailija, jonka teoksille ominaista on ihmisläheisyys ja tarkkanäköinen yhteiskunnallisuus. Aleksin kertomus vei hänet kirjailijuuden ytimeen: on tarinoita, jotka ihmisten on pakko lukea ja kuulla.

Kirjailija(t):

Muoto:

Äänikirja, E-kirja

Äänikirjan kesto:

8h 47min

Sivua:

196

Kielet:

suomi

Julkaistu:

22.5.2023

Äänikirjan kustantaja:

WSOY

ISBN Äänikirja:

9789510496589

E-kirjan kustantaja:

WSOY

ISBN e-kirja:

9789510496572

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Aleksi Suomesta – Äänikirja, E-kirja

Olen aivan sanaton. Kirja on niin todellinen niin aito. Kyyneleet vain valuvat silmistäni. Iso kiitos tästä kokemuksesta.

Ritva

Tämän ajan tuntematon sotilas. Toivottavasti kirja käännetään useille kielille ja moni sen lukisi. Aloitin kuuntelemaan puolivahingossa enkä pystynyt lopettamaan. Kuuntelin kerralla läpi.

Hertta

Vaikuttava teos, vahva suositus!

Ari

Kiitos tarinasta. Vaikuttavaa. Vahva suositus kaikille kuunnella tämä.

Mari