Alex, Aisha ja toivon aika- Marja-Leena Tiainen

Arvostelu 4.1
9h 9min
176 Sivut
bookCoverFor

Yhteenveto

Alex, Aisha ja toivon aika on pakolaisnuorista kertovan trilogian jännittävä päätösosa.

Zaza on elossa! Viisitoistavuotias Alex riemastuu tavatessaan pitkään kadoksissa olleen veljensä. Zaza on paennut Kaksoisvuortenmaasta ja hakenut Suomesta turvapaikkaa.

Jaakkolan ryhmäkodissa asustava Alex kokee uusia ilonhetkiä, kun ulkomaalaisvirastosta tulee toivottu päätös: Alex saa jäädä Suomeen. Veljen löytyminen ja oleskelulupa ilahduttavat, mutta Alexin elämää varjostaa vielä yksi suuri murhe: syyttömänä tuomittu isä Anton kärsii monen vuoden vankeustuomiota Kaksoisvuortenmaassa.

Kesätöissä mansikkapellolla Alex kohtaa Elsan ja ihastuu korviaan myöten iloiseen suomalaistyttöön. Elsa, koripallo, koulu, ystäväperhe ja puhelinsoitot isälle tuottavat iloa, kun taas Zaza-veli aiheuttaa huolta toilauksillaan.

Somaliasta tullut Aisha haluaa myös perheensä luokseen. Perheen yhdistäminen ei vain käy käden käänteessä. Perhe odottelee Suomeen pääsyä kärsimättömänä Etiopiassa. Isä on huolissaan Aishasta ja haluaisi tämän muuttavan Helsinkiin sukulaisperheen hoteisiin, kunnon muslimitytön lailla.

Alexin ja Aishan aiemmista vaihesta kertovat Savonia-palkittu Alex ja pelon aika sekä Alex, Aisha ja Sam.

Kirjailija(t):
Muoto:
E-kirja, Äänikirja
Äänikirjan kesto:
9h 9min
Sivut:
176
Kategoriat:
Kielet:
suomi
Julkaistu:
18.6.2021
Äänikirjan kustantaja:
Tammi
ISBN Äänikirja:
9789520435356
E-kirjan kustantaja:
Tammi
ISBN e-kirja:
9789513191962