Alhambra
    
Jaa kirja    

Alhambran tarinat on oikea tyylilajien sekamelska, koska kirjassa on sekä kuvauksia, myyttejä että kertomuksia historiallisista tapahtumista. Mukana on myös kuvaus Alhambra-palatsin torneista, jotka ranskalaiset tuhosivat vuonna 1812 sekä vuoden 1821 maanjäristyksen palatsille aiheuttamista vahingoista.

Alhambran tarinoita kutsutaan myös Irvingin "espanjalaiseksi luonnoskirjaksi", ja se sisältää esseekokoelman, sketsejä ja tarinoita kuten Kolme kaunista prinsessaa ja Alhambran ruusu.

Alhambran tarinat olivat pohjana myös erittäin tunnetulle oopperalle. Yksi Venäjän tunnetuimmista kirjailijoista Alexander Pushkin lainasi vuonna 1834 ilmestyneeseen teokseensa The Tale of The Golden Cockerel (Kultainen kukko) kaksi kertomusta Alhambran tarinoista. Myöhemmin Rimsky-Korsakov sävelsi Pushkinin teoksen pohjalta oopperan The Golden Cockerel (Kultainen kukko).

Alhambran tarinoista on myös tehty samanniminen elokuva vuonna 1950 ja espanjalainen animaatiofilmien tuottaja Pedro Alonso Pablo on tehnyt niiden pohjalta animaatiominisarjan.

Näytä lisää