Alisan tarina

Yksi elämä, kaksi syöpää

Arvostelu 4.1
3h 50min
103 Sivua
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Koskettava omakohtainen puheenvuoro syövästä, joka ei katso ikää.

"Olen Alisa, 15 vuotta, ja olen selvinnyt syövästä kaksi kertaa. Syöpä on pelottava, uuvuttava, turhauttava ja loputtomalta tuntuva taistelu elämän ja kuoleman välillä. Syöpä on kirjaimellisesti taistelua. Kirjassa kerron oman tarinani, jolla haluan rohkaista ihmisiä elämään täyttä elämää syövästä huolimatta."

Kirja perustuu 15-vuotiaan Alisa Parpalan elämään. Hän on selvinnyt kaksi kertaa syövästä. Alisa on vaikuttava kokemusasiantuntija nuoresta iästään huolimatta, ja hänellä on valtavasti oivalluksia, rohkaisua ja neuvoja syöpäsairaille sekä heidän läheisilleen.

Toivoa antava, syvällistä ja rehellistä pohdintaa sisältävä kirja koskettaa jokaista lukijaa. Se on kerrottu nuoren näkökulmasta, mutta siihen sisältyy myös vanhempien ja muiden sisarusten kokemuksia koko perhettä ravisuttavassa kriisistä.

Alisa Parpala on 15-vuotias koululainen. Hän harrastaa lumilautailua, ratsastusta ja kuvataiteita ja haaveilee arkkitehdin urasta. Alisa on mukana syöpää sairastavien nuorten vertaisverkostoissa. Alisa sairastui 9 kuukauden ikäisenä erittäin harvinaiseen trilateraaliseen retinoblastoomaan eli silmän verkkokalvon varhaissolusyöpään. Selviämisennuste oli todella huono. Alisa selvisi, mutta menetti yli 85 % näkökyvystään. Toisen kerran hän sairastui polvessa olevaan luusyöpään 13-vuotiaana juuri yläasteen alussa. Koronavuoden hän vietti syöpähoidoissa ja erityksissä Lastensairaalassa ja kotona.

Lilly Korpiola on tietokirjailija, johtamisen, viestinnän ja vaativan vuorovaikutuksen asiantuntija sekä valmentaja. Lilly on tehnyt pitkään vapaaehtoistyötä erityistarpeisten lasten ja nuorten parissa. Hän on kirjoittanut viisi tietokirjaa, joista Arabikevät (yhdessä Hanna Nikkasen kanssa) oli Tieto-Finlandia-ehdokkaana vuonna 2012.

Lukija(t):

Muoto:

Äänikirjan kesto:

3h 50min

Sivua:

103

Kielet:

suomi

Julkaistu:

24.8.2022

Äänikirjan kustantaja:

Tammi

ISBN Äänikirja:

9789520440466

E-kirjan kustantaja:

Tammi

ISBN e-kirja:

9789520440459

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Alisan tarina –
Äänikirja, E-kirja

Tosi hyvä kirja luen just tätä tokaa kertaa❤️❤️

Elsa

Hyvä

Taru

Hienoa, että Alisa on kirjoittanut omasta näkökulmastaan syöpälapsen tarinan. Sellaisenaan se tulee palvelemaan monia. Oli avartavaa päästä näkemään, mitä tunteita teini-ikäisen sairaan ja sairaalassa olevan lapsen mielessä liikkuukaan. Näin yleisesti kutsuisin kirjaa lähinnä kokemusasiantuuntijuus-kirjaksi.

Tiina

Oon tietäny sut pitkään ja oot uhan mahtava ja ihan huippu kirja

Erica