Alois Hitler – Diktaattorin isä- Roman Sandgruber

Arvostelu 3.5
9h 34min
244 E-kirjan
bookCoverFor

Yhteenveto

Sensaatiomainen kirjelöytö näyttää, kuinka nuoresta Adolf Hitleristä kasvoi hirmuhallitsija.

Itävaltalaisen talon ullakolta löydettiin nippu Hitlerin isän, Aloisin kirjoittamia kirjeitä. Nuo 31 kirjettä ovat yhdessä muun uuden lähdeaineiston kanssa pohjana historioitsija Roman Sandgruberin teokselle, joka muuttaa radikaalisti tähänastista käsitystä Hitlerin perheestä ja kasvatuksesta.

Kirjeet valottavat perheen jokapäiväistä elämää ja avaavat näkymän tyrannimaisen isän persoonallisuuteen, jolla oli ratkaiseva vaikutus Adolf Hitleriin.

Sekä isä että poika ylenkatsoivat muodollista koulutusta ja jakoivat käsityksen itsestään muita parempina ja nerokkaampina ihmisinä. Myös antisemitismi oli kotikasvatuksen peruja.

Suurta kansainvälistä huomiota herättänyt kirja on tärkeä pala maailmaa edelleen askarruttavassa arvoituksessa: miten Adolf Hitleristä tuli maailman pahamaineisin diktaattori?

Roman Sandgruber on itävaltalainen talous- ja sosiaalihistorian emeritusprofessori. Hän on kirjoittanut lukuisia merkittäviä historiateoksia. Sandgruberin Rotschild-mahtisuvun historiaa käsittelevä teos palkittiin Itävallassa vuoden 2018 tiedekirjana.

Kirjailija(t):
Lukija(t):
Kääntäjä(t):
Sirpa Hietanen
Muoto:
E-kirja, Äänikirja
Äänikirjan kesto:
9h 34min
E-kirjan sivumäärä:
244
Kategoriat:
Kielet:
suomi
Julkaistu:
17.1.2022
Äänikirjan kustantaja:
Minerva
ISBN Äänikirja:
9789523755291
E-kirjan kustantaja:
Minerva
ISBN e-kirja:
9789523754492

© Minerva (Äänikirja)

© Minerva (E-kirja)