Amerikkalaiset sarjamurhaajat

Amerikkalaiset sarjamurhaajat

Synkimmät vuodet 1950-2000

Tietoa kirjasta

Totuus on tarua hyytävämpää.

1900-luvun jälkipuoliskolla Yhdysvalloissa koettiin ennennäkemätön sarjamurhien aalto. Miten ilmiö on selitettävissä, ja miksi se on sittemmin – toivon mukaan pysyvästi – laantunut?

Vuosina 1950–2000 Yhdysvalloissa elettiin sarjamurhaajien “kultakautta”. Tuona aikana heidän määränsä kasvoi räjähdysmäisesti. 1990-luvulla sarjamurhista oli tullut jo niin yleisiä, että amerikkalaiset olivat tottuneet niihin ja kohutuimpien tappajien uhrilukuja saatettiin seurata kuin urheilutuloksia.

Etsiessään syitä ilmiön voimistumiseen Peter Vronsky käy läpi poikkeuksellisimmat murhatapaukset ja kuuluisimpien sarjamurhaajien tarinat 1950-luvulta 2000-luvun alkuun, Ted Bundysta Golden State Killeriin. Samalla hän kuvaa lainvalvontaviranomaisten ja oikeuspsykiatristen yhteisöjen reaktioita sekä avaa ilmiön historiallista, sosiologista ja kulttuurista taustaa.

Peter Vronsky on kanadalainen tutkiva historioitsija, kirjailija ja elokuvantekijä. Hän on väitellyt Toronton yliopistosta rikosoikeuden historiasta ja vakoilusta kansainvälisissä suhteissa. Vronsky on kirjoittanut useita kirjoja, mm. rikoshistorialliset bestsellerit Serial Killers – The Method and Madness of Monsters (2004) sekä Female Serial Killers – How and Why Women Become Monsters (2007).

Kirjailija.Peter Vronsky
Lukija.Mikko Leskelä

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Amerikkalaiset sarjamurhaajat