Annan nuoruusvuodet- L. M. Montgomery

Arvostelu 4.6
11h 20min
278 Sivut
World Classics
bookCoverFor

Yhteenveto

11-vuotias orpotyttö Anna Shirley on virhe, kun hän saapuu keski-ikäisen sisarusparin Matthew ja Marilla Cuthbertin maatilalle lähelle Avonlean kaupunkia. Sisarukset olivat toivoneet maatilalleen poikaa toiveissaan, että poika auttaisi heitä tilan töissä. Cuthbertit päättävät kuitenkin pitää tytön. Näin Anna päätyy kasvamaan aikuiseksi ja käymään koulua uudenlaisessa ympäristössä. Näin alkaa myös elämänpituinen matka, josta syntyy kirjan kantava teema.

Jo nuorena kirjailija Lucy Maud Montgomery luonnosteli tarinaa parista, joka virheen seurauksena vastaanottaa orpotytön orpopojan sijaan. Teosta kirjoittaessaan Montgomery otti mukaan monenlaisia muistoja omasta lapsuudestaan Prinssi Edwardin saarelta, Kanadan itärannikolta. Myös kirjan henkilögalleria perustuu ihmisiin, jotka kirjailija lapsuudessaan tunsi.

Annan nuoruusvuodet on käännetty 36 kielelle ja sitä on myyty yli 50 miljoonaa kappaletta. Teosta on versioitu myös elokuvina, televisiotaltiointeina sekä teatteriesityksinä.

Lucy Maud Montgomery (1874–1942) – tai L. M. Montgomery, kuten hän itse itseään suosituimpien kirjojensa kansissa nimitti – tuli tunnetuksi kotimaansa rajojen ulkopuolella jo ensimmäisen, Annan nuoruusvuodet -nimisen kirjansa myötä. Tuosta lähtien Montgomeryn kirjoja on luettu ja rakastettu läpi sukupolvien. Kirjailijan äiti kuoli Montgomeryn ollessa pieni, ja isänsä tahdosta L. M. Montgomery varttui isovanhempiensa hoivissa. Myöhemmin Montgomery kouluttautui opettajaksi ja aloitti uransa kirjailijana kirjoittaen yhteensä 20 romaania, 530 novellia, 500 runoa ja 30 esseetä.
Kirjailija(t):
Lukija(t):
Kääntäjä(t):
Hilja WalldénHilja Vesala
Muoto:
E-kirja, Äänikirja
Äänikirjan kesto:
11h 20min
Sivut:
278
Kielet:
suomi
Julkaistu:
30.1.2019
Äänikirjan kustantaja:
Saga Egmont
ISBN Äänikirja:
9788726021554
E-kirjan kustantaja:
Saga Egmont
ISBN e-kirja:
9788726021325

© Saga Egmont (Äänikirja)

© Saga Egmont (E-kirja)

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Annan nuoruusvuodet – E-kirja, Äänikirja

Rakastan koko Anna sarjaa! Ehdottomasti klassikko josta pakko nauttia ja joka saa nauramaan ja itkemään.

Eva

Tämä kyseinen kirja oli aivan ihana! En osaa sanoiksi pukea, kuinka sydämellinen Kirja oli.

Fire Lord Zuko

Hurmaava ja hauska! Ihan yllätyin, miten nokkelaa dialogi ja kerronta oli. Annan draamantaju ja mielikuvitus eivät voi olla tuomatta hymyä huulille.

Essi

Toivottavasti ei enää tänä päivänä tyttöjä arvoteta termillä kiltti, tämä särähti niin pahasti korvaan nyt 2020-luvulla. Miten voi yksi kirja olla niin täynnä kahta sanaa ”kiltti” ja ”tuhma” ja aina tytöstä puhuttaessa.

Päivi

Niin ihana kirja!!!! ♡

Eleonoora

Hyvä perusteos.

Meeri