Ärhäkkä kuin äidiksi tullut- Irene Naakka

Arvostelu 4.1
7h 6min
158 Sivut
bookCoverFor

Yhteenveto

Äiti ja feministi

Esikoiskirjassaan Hullu kuin äidiksi tullut Irene Naakka ravisteli rohkeasti äitiyteen liittyviä myyttejä. Palautevyöry osoitti, ettei hän ollut kokemuksineen ja tunteineen yksin. Toisen lapsen odotus sai Irenen uudelleen pohtimaan raskautta, synnytystä ja perhe-elämää. Tällä kertaa näkökulma on vahvasti feministinen. Joskus on myös uskallettava suuttua.

Kun Irene Naakka pyörsi päätöksensä olla hankkimatta toista lasta, hän sai huomata, että vaikka moni asia on seitsemässä vuodessa muuttunut, ei tie äitiyteen edelleenkään ole yksinomaan auvoinen.

Vaikean raskauden, lamauttavan pahoinvoinnin ja muiden terveysongelmien laukaisema masennus sai pohtimaan, miksi naisille tyypillisiä sairauksia edelleen vähätellään ja niihin on vaikea saada apua. Kirja käsittelee myös mm. synnytyskokemuksia, parisuhdetta, uusperheen haasteita, tasa-arvoista vanhemmuutta, kiltin tytön syndroomaa ja äitiyteen liitettyjä odotuksia.
Ja sitä, miten selvitä lapsiarjesta järjissään.

Irene Naakka (s. 1985) on toimittaja, kirjailija ja bloggaaja. Hän työskennellyt toimittajana Iltalehdessä ja pitää Mutsie-blogia. Naakan esikoisteos Hullu kuin äidiksi tullut julkaistiin vuonna 2018. Naakka pitää myös feminististä Kroonisesti ärhäkkä -podcastia yhdessä Mona Blingin kanssa. Harjavallasta syntyisin oleva Naakka asuu Helsingissä.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Muoto:

E-kirja, Äänikirja

Äänikirjan kesto:

7h 6min

Sivut:

158

Kielet:

suomi

Julkaistu:

2.3.2023

Äänikirjan kustantaja:

Minerva

ISBN Äänikirja:

9789523756656

E-kirjan kustantaja:

Minerva

ISBN e-kirja:

9789523756649

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Ärhäkkä kuin äidiksi tullut – E-kirja, Äänikirja

Alku ihan ok mutta meni vähän liian pitkälle omasta mielestäni monessa kohtaa. Olisin mieluummin kuullut myös mitä turhia paineita naiset itse itselleen ja muut naiset asettavat äiteinä. En oikein samaistunut ja täysimetyspropagandakin vähän nyppi

Riia

Huikea kirja, jonka sivuilta tunnistin itseni ja ajatukseni. Monet tukahdetut tunteet saivat äänen. Odotan esikoistani ja kirjasta sain paljon vahvistusta siihen, millaisia rooleja haluan ja aion tulevasta perheessämme vaatia ja vaalia.

Anu

Ihan kun olis päiväkirjaa lukenut! Ihanaa olla ärhäkkä!

Sara

Suosittelen!

Laura

Todella silmiä avaava kirja

Roosa

Tämä on tärkeä ja ihana kirja. Kiitos tästä, tarvitsin tätä juuri tähän hetkeen, kun tuntui, ettei kukaan ajattele, niinkuin minä.

Anne-Mari

Suosittelen tätä kirjaa ihan jokaiselle. Mullistava, silmiä avaava kokemus kannesta kanteen 💕

Minna

Kyllä kyllä kyllä

Nyökyttelee vaan tätä lukiessa. Miten raivostuttavia asioita naiset joutuu kestämään, ja miksi me hyväksytään ne niin kiltisti?

Jannina

Jokaisen tulisi lukea tämä kirja, sukupuoleen tai vanhemmuuteen katsomatta.

Henna

Aivan upea teos! 🌺🦋💪

Laura

Hyvä kirja erittäin tärkeästä aiheesta.

Jenna

Erittäin ajankohtainen aihe, olisi pitänyt olla jo monta vuosisataa sitten. Kiitos Irene.

Marjut

Todella hyvä kirja, missä asiat esitetty faktoina. Voimaannuttava teos, joka antaa ajattelemista.

Inka

Kirja jonka jokaisen ihmisen pitäisi lukea ja sisäistää!

Katri

🤩

Monica