Ärhäkkä kuin äidiksi tullut

Arvostelu 4
7h 6min
158 Sivua
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Äiti ja feministi

Esikoiskirjassaan Hullu kuin äidiksi tullut Irene Naakka ravisteli rohkeasti äitiyteen liittyviä myyttejä. Palautevyöry osoitti, ettei hän ollut kokemuksineen ja tunteineen yksin. Toisen lapsen odotus sai Irenen uudelleen pohtimaan raskautta, synnytystä ja perhe-elämää. Tällä kertaa näkökulma on vahvasti feministinen. Joskus on myös uskallettava suuttua.

Kun Irene Naakka pyörsi päätöksensä olla hankkimatta toista lasta, hän sai huomata, että vaikka moni asia on seitsemässä vuodessa muuttunut, ei tie äitiyteen edelleenkään ole yksinomaan auvoinen.

Vaikean raskauden, lamauttavan pahoinvoinnin ja muiden terveysongelmien laukaisema masennus sai pohtimaan, miksi naisille tyypillisiä sairauksia edelleen vähätellään ja niihin on vaikea saada apua. Kirja käsittelee myös mm. synnytyskokemuksia, parisuhdetta, uusperheen haasteita, tasa-arvoista vanhemmuutta, kiltin tytön syndroomaa ja äitiyteen liitettyjä odotuksia.
Ja sitä, miten selvitä lapsiarjesta järjissään.

Irene Naakka (s. 1985) on toimittaja, kirjailija ja bloggaaja. Hän työskennellyt toimittajana Iltalehdessä ja pitää Mutsie-blogia. Naakan esikoisteos Hullu kuin äidiksi tullut julkaistiin vuonna 2018. Naakka pitää myös feminististä Kroonisesti ärhäkkä -podcastia yhdessä Mona Blingin kanssa. Harjavallasta syntyisin oleva Naakka asuu Helsingissä.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Muoto:

Äänikirjan kesto:

7h 6min

Sivua:

158

Kielet:

suomi

Julkaistu:

2.3.2023

Äänikirjan kustantaja:

Minerva

ISBN Äänikirja:

9789523756656

E-kirjan kustantaja:

Minerva

ISBN e-kirja:

9789523756649

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Ärhäkkä kuin äidiksi tullut –
E-kirja, Äänikirja

Negatiivinen kirja

Ella

En tiedä, kuuntelinko odotuksen ja vauva-ajan päiväkirjaa, esitelmää synnytysten ja naistentautien epäkohdista vaiko feministipaatosta. En tarkoita, että kirja olisi ollut huono tai siinä nostetut epäkohdat eivät olisi merkittäviä, mutta kirjan fokus ja tarina olivat kuin ajatuksenvirtaa.

Nora

Todella negatiivinen ja osin ahdistava

Matleena

Kesken jäi. Odotan esikoista ja vaikka olen 100% tasa-arvoisen vanhemmuuden puolesta, alkoi kirjailijan paatoksellinen, yksipuolinen ja aggressiivinen kirjoitustyyli tympimään, samoin kun patriarkaatti-sanan viljely. Ehkä elän harvinaisessa kuplassa mutta ympäriltäni löytyy paljon miehiä jotka kantavat vastuunsa isänä - myös miehiä painaa sukupolvien takainen taakka perheen elättämisestä ja joillekin voi olla vaikeaa omaksua erilaista roolia kuin mitä on vaikkapa lapsuudenkodissaan nähnyt.

Lotta