Arsène Lupin taistelussa Sherlock Holmesia vastaan

Arsène Lupin taistelussa Sherlock Holmesia vastaan

Tietoa kirjasta

Versaillesin lyseon professori Gerbois löytää vanhan tavaran kaupasta kauniin kirjoituspöydän, jonka hän päättää ostaa tyttärelleen. Matkalla kotiin tuntematon mies yrittää ostaa pöydän – professori kuitenkin kieltäytyy myymästä.

Yllätys on suuri, kun pöytä katoaa professori Gerbois'n kodista seuraavana päivänä. Hieman myöhemmin professori tajuaa laittaneensa pöydän laatikostoon jotakin kultaakin arvokkaampaa...

On syytä epäillä, että asialla saattaa olla herrasmiesvaras Arsène Lupin – ja pian apuun hätyytetään kanaalin toiselta puolelta mestarietsivä Sherlock Holmes.

Maurice Leblanc (1864–1941) oli ranskalainen kirjailija, joka tunnetaan erityisesti herrasmiesvaras Arsène Lupinista kertovista tarinoista.

Je sais tout -niminen lehti pyysi Leblancia luomaan ranskalaisen vastineen englantilaiselle Sherlock Holmesille. Ensimmäinen Arsène Lupin -tarina julkaistiin lehdessä vuonna 1905. Myöhemmin tarinat julkaistiin romaaneina ja novellikokoelmina. Sherlock Holmes ja Arsène Lupin myös kohtaavat muutamissa Leblancin tarinoissa.

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Arsène Lupin taistelussa Sherlock Holmesia vastaan