Atlas, Papa Saltin tarina

- Lucinda Riley, Harry Whittaker

Arvostelu 4.5
24h 39min
522 Sivua
Seitsemän sisarta
bookCoverFor

Yhteenveto

Seitsemän sisarta -sarjan häikäisevä, unohtumaton päätös

Lukijoiden sydämet valloittaneen Lucinda Rileyn ja hänen poikansa Harry Whittakerin kirjoittama Atlas, Papa Saltin tarina on elämänmittainen matka läpi rakkauden ja menetyksen, yli rajojen ja valtamerten.

Pariisi, 1928. Ystävällinen perhe pelastaa nuoren pojan varmalta kuolemalta. Poika varttuu lempeäksi ja älykkääksi nuoreksi mieheksi, mutta omasta henkilöllisyydestään hän vaikenee.

Opiskeluvuosinaan, ensirakkauden huumassa poika on unohtaa menneisyytensä kauhut ja tekemänsä lupaukset. Ympärillä kuohuu 1930-luvun Eurooppa, jossa pahuus valtaa tilaa, ja sydämessään poika tietää, että hänen on pian jälleen paettava.

Egeanmeri, 2008. Kaikki seitsemän sisarta kokoontuvat Titan-huvijahdin kannella, ensimmäistä kertaa yhdessä. He ovat jättämässä hyvästit rakkaalle, arvoitukselliselle isälleen, Papa Saltille.

Kaikkien yllätykseksi isä on uskonut vihjeet omasta menneisyydestään kadonneelle sisarelle. Sitä mukaa kun totuuksia selviää, uusia kysymyksiä kumpuaa esiin. Ja mikä kuohuttavinta, isän menneisyydellä voi olla seuraamuksia vielä tänäkin päivänä.

Lukijoiden rakastaman Seitsemän sisarta -sarjan häikäisevä päätösosa kertoo vihdoin Papa Saltin tarinan. Lucinda Riley ehti kirjoittaa ennen kuolemaansa kesäkuussa 2021 vain osan tarinasta, mutta hän jätti sarjan salat perinnöksi pojalleen Harry Whittakerille, joka viimeisteli tarinan loppuun.

Irlantilaissyntyinen Lucinda Riley (1965–2021) oli taiturimainen tarinankertoja, jonka teoksia on käännetty noin neljällekymmenelle kielelle ja myyty kymmeniä miljoonia kappaleita maailmanlaajuisesti. Kirjailija tunnetaan erityisesti huippusuosion saaneesta Seitsemän sisarta -romaanisarjastaan, josta suomeksi on julkaistu kaikki tähän mennessä ilmestyneet osat. Lisäksi hänen yksittäisistä teoksistaan ovat Suomessa ilmestyneet romaanit Keskiyön ruusu, Enkelipuu, Perhosten huone, Vaarallinen kirje, Oliivipuu,Italialainen tyttö, Orkideatarha, Auroran salaisuus ja Kuolema sisäoppilaitoksessa.

Harry Whittaker vietti lapsuutensa läntisen Irlannin maaseudulla. Äitinsä, rakastetun Lucinda Rileyn jalanjäljissä Whittaker on luonut uraa kirjailijana, näyttelijänä ja radiojuontajana. Hän on viimeistellyt Rileyn muistiinpanojen pohjalta rakastetun Seitsemän sisarta -sarjan päätösosan Atlas, Papa Saltin tarina.

Kääntäjä(t):

Hilkka PekkanenTuukka Pekkanen

Muoto:

E-kirja, Äänikirja

Osa:

8

Äänikirjan kesto:

24h 39min

Sivua:

522

Kielet:

suomi

Julkaistu:

11.5.2023

Äänikirjan kustantaja:

Bazar

ISBN Äänikirja:

9789523763821

E-kirjan kustantaja:

Bazar

ISBN e-kirja:

9789523763814

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Atlas, Papa Saltin tarina – E-kirja, Äänikirja

Todella hieno päätös kirjasarjalle. Jäin jo kaipaamaan ja pohdin pitäiskö aloittaa sarja alusta.. pidin mieslukijan äänesta ja siitä että hän luki papa saltin osuudet.

Karoliina

Onnistuneet lukijat, hieno ratkaisu että mies luki Papa Saltin osuudet. Ihan ok loppu sarjalle.

Erika

Mieslukijan takia en pystynyt kuuntelemaan kirjaa. Voihan itku! Kesken jäi jo alussa;(.

Hanna-Leena

Kaunis, koskettava, syvällinen ja täydellisesti kirjoitettu päätös loistavalle sarjalle. Pelkäsin tosissani, että Harry ei onnistu, mutta hän lunasti odotukset upeasti! ❤️

Anna