Atlas, Papa Saltin tarina

Arvostelu 4.5
24h 39min
522 Sivua
Seitsemän sisarta
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Seitsemän sisarta -sarjan häikäisevä, unohtumaton päätös

Lukijoiden sydämet valloittaneen Lucinda Rileyn ja hänen poikansa Harry Whittakerin kirjoittama Atlas, Papa Saltin tarina on elämänmittainen matka läpi rakkauden ja menetyksen, yli rajojen ja valtamerten.

Pariisi, 1928. Ystävällinen perhe pelastaa nuoren pojan varmalta kuolemalta. Poika varttuu lempeäksi ja älykkääksi nuoreksi mieheksi, mutta omasta henkilöllisyydestään hän vaikenee.

Opiskeluvuosinaan, ensirakkauden huumassa poika on unohtaa menneisyytensä kauhut ja tekemänsä lupaukset. Ympärillä kuohuu 1930-luvun Eurooppa, jossa pahuus valtaa tilaa, ja sydämessään poika tietää, että hänen on pian jälleen paettava.

Egeanmeri, 2008. Kaikki seitsemän sisarta kokoontuvat Titan-huvijahdin kannella, ensimmäistä kertaa yhdessä. He ovat jättämässä hyvästit rakkaalle, arvoitukselliselle isälleen, Papa Saltille.

Kaikkien yllätykseksi isä on uskonut vihjeet omasta menneisyydestään kadonneelle sisarelle. Sitä mukaa kun totuuksia selviää, uusia kysymyksiä kumpuaa esiin. Ja mikä kuohuttavinta, isän menneisyydellä voi olla seuraamuksia vielä tänäkin päivänä.

Lukijoiden rakastaman Seitsemän sisarta -sarjan häikäisevä päätösosa kertoo vihdoin Papa Saltin tarinan. Lucinda Riley ehti kirjoittaa ennen kuolemaansa kesäkuussa 2021 vain osan tarinasta, mutta hän jätti sarjan salat perinnöksi pojalleen Harry Whittakerille, joka viimeisteli tarinan loppuun.

Irlantilaissyntyinen Lucinda Riley (1965–2021) oli taiturimainen tarinankertoja, jonka teoksia on käännetty jo lähes neljällekymmenelle kielelle ja myyty kymmeniä miljoonia kappaleita maailmanlaajuisesti. Hänet tunnetaan ympäri maailman huippusuosion saaneen Seitsemän sisarta -sarjan kirjailijana. Sarjan viimeinen osa Atlas, Papa Saltin tarina julkaistiin suomeksi keväällä 2023.

Lisäksi Rileyn romaaneista on suomennettu Keskiyön ruusu, Enkelipuu, Perhosten huone, Vaarallinen kirje, Oliivipuu, Italialainen tyttö, Orkideatarha, Auroran salaisuus, Kuolema sisäoppilaitoksessa ja Valo ikkunassa.

Harry Whittaker vietti lapsuutensa läntisen Irlannin maaseudulla. Äitinsä, rakastetun Lucinda Rileyn jalanjäljissä Whittaker on luonut uraa kirjailijana, näyttelijänä ja radiojuontajana. Hän on viimeistellyt Rileyn muistiinpanojen pohjalta rakastetun Seitsemän sisarta -sarjan päätösosan Atlas, Papa Saltin tarina.

Kääntäjä(t):

Hilkka PekkanenTuukka Pekkanen

Muoto:

Osa:

8

Äänikirjan kesto:

24h 39min

Sivua:

522

Kielet:

suomi

Julkaistu:

11.5.2023

Äänikirjan kustantaja:

Bazar

ISBN Äänikirja:

9789523763821

E-kirjan kustantaja:

Bazar

ISBN e-kirja:

9789523763814

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Atlas, Papa Saltin tarina –
E-kirja, Äänikirja

Todella hieno päätös kirjasarjalle. Jäin jo kaipaamaan ja pohdin pitäiskö aloittaa sarja alusta.. pidin mieslukijan äänesta ja siitä että hän luki papa saltin osuudet.

Karoliina

Onnistuneet lukijat, hieno ratkaisu että mies luki Papa Saltin osuudet. Ihan ok loppu sarjalle.

Erika

Kaunis, koskettava, syvällinen ja täydellisesti kirjoitettu päätös loistavalle sarjalle. Pelkäsin tosissani, että Harry ei onnistu, mutta hän lunasti odotukset upeasti! ❤️

Anna

Mahtava päätös sarjalle! Loppu itketti ja nauratti. Ehdottomasti kirjasarjan paras osa.

Jenna