Att skriva en deckare : en vägledning med utgångspunkt i romanen Stråk av rött

Att skriva en deckare : en vägledning med utgångspunkt i romanen Stråk av rött

Tietoa kirjasta

Den amerikanska deckardrottningen Elizabeth George delar här med sig av råd och tips för den som vill lära sig att färdigställa en kriminalroman.

"När Skriv på! gavs ut 2005 hade jag inte en tanke på någon uppföljare. Men efter att ha undervisat på skrivarkurser och framträtt på författarkonferenser i ett antal år, började jag inse att en bok om skrivprocessen med en av mina romaner som exempel på de olika stegen skulle kunna bli till nytta för den som är intresserad av romanförfattande eller av hur just jag har tagit mig an den komplicerade uppgiften att skriva en brittisk kriminalroman."

I femton kapitel med exempel hämtade ur sin egen arbetsprocess med romanen Stråk av rött tar hon upp viktiga beståndsdelar som researchen, karaktärerna, landskapet, dialogen, perspektivet, strukturen och utvecklingen, byggandet av en scen och mycket mer. Om Skriv på! var en bok för nybörjare i skrivandets konst är Att skriva en deckare en fördjupning i detsamma och mer specifikt inriktad på kriminalromanen som genre.

E-kirja

ruotsi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Att skriva en deckare : en vägledning med utgångspunkt i romanen Stråk av rött