Auschwitzin kätilö

- Anna Stuart

Arvostelu 4.5
12h 51min
272 Sivua
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Tositapahtumiin perustuva romaani kätilön rohkeudesta suojella elämää keskitysleirin synkkyyden keskellä.

Ana Kaminski marssitetaan sisään Auschwitzin rautaporteista yhdessä ystävänsä Ester Pasternakin kanssa. Kun he saapuvat jonon päähän, Ana astuu eteenpäin ja julistaa hiljaisella äänellä itsensä kätilöksi – ja Esterin avustajakseen. Heidän käsivartensa tatuoidaan ja heidät käsketään avustamaan synnytyksissä. Pidellessään vastasyntynyttä vauvaa sylissään Ana vannoo tekevänsä kaikkensa pelastaakseen mahdollisimman monta henkeä.

Kun kaksi SS-univormuun pukeutunutta sotilasta marssii sisään ja ottaa vaaleahiuksisen vauvan äitinsä sylistä, Ana kauhistuu mutta huomaa kaiken sydänsurun keskellä toivon pilkahduksen. Sotilaat vievät terveimmät vauvat ja antavat ne saksalaisten perheiden kasvatettavaksi. Samalla leirille tihkuu juoruja sodan lähestyvästä lopusta... Ana ja Ester alkavat salaa tatuoida vauvojen ihoon heidän äitiensä vankinumerot, jotta he voisivat sodan jälkeen löytää toisensa. Sitten eräänä aamuna Ana huomaa Esterin kasvavan vatsan tämän ohuiden vaatteiden alla.

Kirja on historiallinen kuvaus yhden naisen taistelusta elämän ja toivon tuomiseksi rikkinäiseen maailmaan.

Kirjailija(t):

Kääntäjä(t):

Kirsimarja Tielinen

Muoto:

Äänikirja, E-kirja

Äänikirjan kesto:

12h 51min

Sivua:

272

Kielet:

suomi

Julkaistu:

17.7.2023

Äänikirjan kustantaja:

Into Kustannus

ISBN Äänikirja:

9789523932463

E-kirjan kustantaja:

Into Kustannus

ISBN e-kirja:

9789523932456

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Auschwitzin kätilö – Äänikirja, E-kirja

Lähdin kuuntelemaan kirjaa suurin odotuksin, koska se käsitteli natsien hirmutöistä ja kauheuksista kuulua Auschwitzin keskitysleiriä. Olen lukenut aiemmin muita leirejä ja niiden elämää kuvaavia kirjoja. Kirja oli pettymys. Vakavaa aihetta oli käsitelty liian kepeästi. Tarinassa usein liikaa onnellisia yhteensattumia ja teksti eteni liian kevyesti. Lisäksi lukija, vaikkakin hyvin ääntävä ja selkeä, ei ollut tähän kertomukseen sopiva, kertoi tarinaa liian kevyellä otteella

Kari

Koskettava ja sydäntä raastava tarina.

Jaana

Surullinen, toivorikas ja herättävä tarina jossa on iso totuudenperä. Kiitos! Kiitos myös erinomaiselle lukijalle, sopivasti eläytyvää kerrontaa.

Sanna

Koskettava ja puhutteleva teos. Kun on kuunnellut aiempia Auschwitz-aiheisia teoksia, osasi tässä vähän jo odottaa tiettyjä kohtia. Lukija on oma suosikkini!

Laura