Av allt ont

Av allt ont

Tietoa kirjasta

Barbara Hammar lever ett till synes balanserat liv. Rikt men inrutat. Utåt sett är hon en framgångsrik rättspsykiater, kallad underbarnet av sina kollegor på Rättsmedicinalverket. Själv har hon alltid känt sig mer som ett maskrosbarn, som brottas med ett inre kaos.

Så händer något som sätter tillvaron i gungning. Ett hastigt och oväntat dödsfall väcker minnen som Barbara jobbat hårt med att förtränga. Motvilligt tvingas hon tillbaka till uppväxten fylld av mörka hemligheter. Samtidigt landar en stor rättspsykiatrisk utredning på hennes bord. Ett fall som förbryllar från första stund. I smyg och helt utanför sina befogenheter som rättspsykiater börjar Barbara titta närmare på fallet. Sökandet efter sanningen för henne både närmare gåtans lösning och hennes eget förflutna.

Av allt ont är den första, fristående delen i serien om rättspsykiater Barbara Hammar.

Helen Stommel Olsson är bosatt i Göteborg, men tillbringar också en del av sin tid i Bohuslän och på Mallorca. Hon har en bakgrund som copywriter och frilansjournalist och är numera författare på heltid. Hon har tidigare gett ut Gangsterprinsessan (2017) och Den nakna flickan (2019). Helen brinner för att ge de mest utsatta i samhället en röst. Hennes debutbok, den hyllade Gangsterprinsessan, tilldelades priset för årets bästa ljudbok i kategorin roman på Storytel Awards 2018.

ruotsi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Av allt ont