Ava ja oikukas trumpetti (e-äänikirja)

Ava ja oikukas trumpetti (e-äänikirja)

Tietoa kirjasta

Kuvakirja, jonka kirkas ääni kantaa kaikenikäisten korviin!

"Trumpetissa soivat kaikki maailman kielet: lumi ja hiekka, porkkanat ja pähkinät, korvapuustit ja kamelit, villapöksyt ja silkkitoukat."

Ava ei tunne ketään, eikä kukaan tunne Avaa. Kunnes eräänä päivänä hän löytää vanhan trumpetin, jonka sisällä on viesti isoäidiltä: "Kun puhallat trumpettiin, et ole enää koskaan yksin. Mutta ensin sinun on löydettävä joku joka kuuntelee." Ava kävelee pitkin katuja ja lampsii joutomailla, mutta kuulevia korvia ei niin vain löydykään. Ja sitten trumpetista katoaa ääni... Anja Portin on kirjoittanut tarinaan myös pienen luikerokätisen pojan, joka lupaa puhdistaa Avan trumpetin. Ja niin trumpetti alkaa taas soida! Sen ääni kiirii kaikkialle, aina kaupunginorkesterin johtajan korviin asti. Aino-Maija Metsolan akvarellikuvat humisevat kuin tuuli, hiljenevät kuin sankka lumipyry ja soivat kirkkaina kuin trumpetti, joka vihdoin viimein saa ääneen: TRUUT, TRIIT, TRYYT!

Anja Portin on Helsingissä asuva kirjailija, joka on kirjoittanut romaanin, lastenkirjoja, esseistiikkaa ja toimittanut tietokirjoja. Hänen lastenkirjoistaan on tehty myös näytelmäsovituksia, vuonna 2017 ilmestyneestä erinomaisen vastaanoton saaneesta kirjasta Ava ja oikukas trumpetti kaksikin. Uteliaisuus maailmaa kohtaan sai Anjan nuorena opiskelemaan useita eri aloja, muun muassa kirjallisuustiedettä, oikeustiedettä, ympäristönsuojelua ja kirjoittamista. Nykyisin hän työskentelee pääasiassa kirjailijana. Lapsille kirjoittaessaan hän haluaa paitsi kertoa tarinoita myös herättää lapsen kiinnostuksen kielen ja sanojen eri sävyihin ja merkityksiin.Aino-Maija Metsola (s. 1983) on kuvittaja ja suunnittelija, jonka käsialaa ovat monet Marimekon suosituimmat kuosit ja astiat. Metsola on kuvittanut kotimaisia ja kansainvälisiä lastenkirjoja, muun muassa Tuulia Ahon Tähtienlaskijan runoja (WSOY 2014).

E-kirja

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Ava ja oikukas trumpetti (e-äänikirja)