Bastiljin valloitus

Bastiljin valloitus

Tietoa kirjasta

Ange Pitou on hieman onneton mutta viaton orpopoika, joka erotetaan kurinalaisesta kyläkoulusta juuri Ranskan suuren vallankumouksen aattona. Eräänä päivänä Angen uusi isäntä, torppari Billot, päättää suunnata kohti Pariisia. Tehtävänä on pelastaa Bastiljin linnoitukseen vangittu tohtori Gilbert, jonka tilallinen Billot on. Ange lähtee mukaan ja yhdessä he liittyvät historialliseen Bastiljin valtaukseen. Vallankumouksen kuohuessa nuori Ange rakastuu samalla kun Ranskan kuningaspari kamppailee valta-asemastaan.

Bastiljin valloitus on ensimmäinen osa kaksiosaisessa Ange Pitou-teoksessa. Kirja on osa Historialliset romaanit -nimistä sarjaa, jossa keskitytään Ranskan vallankumouksen aikaan ja seikkailuihin Ludvig XV:n hovissa.

Alexandre Dumas (1802–1870) oli menestynyt ranskalainen romaani- ja näytelmäkirjailija, joka tuli tunnetuksi mukaansatempaavista historiallisista seikkailuromaaneistaan. Dumasin suosituimpia teoksia ovat Muskettisoturi-sarja sekä Monte-Criston kreivi. Hänen teoksiaan on käännetty peräti sadalle kielelle ja ne ovat edelleen Ranskan luetuimpia klassikoita.

E-kirja

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Bastiljin valloitus