Berliini: Elää ja kuolla maailmanhistorian pyörteissä

- Sinclair McKay

Arvostelu 4.4
18h 48min
441 Sivua
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Kahdettakymmenettä vuosisataa ei voi ymmärtää ymmärtämättä Berliiniä.

Sinclair McKayn mestarillinen kaupunkibiografia kertoo Berliinin tarinan tavallisten berliiniläisten näkökulmasta. Teos kuvaa vaikuttavasti, kuinka kaupunki ja sen asukkaat muokkasivat 1900-luvun maailmaa.

Laajaan aiemmin julkaisemattomaan arkistomateriaaliin pohjaten kirja antaa äänen berliiniläisille, jotka kärsivät ensimmäisen maailmansodan kauhut, näkivät kaupungin nousun tieteen ja kulttuurin kansainväliseksi keskukseksi, kokivat talousromahdukset, natsien nousun, toisen maailmansodan tuhot, psykoottisen kansanmurhan ja vastakkaisten ideologioiden kahtia repimän kaupungin.
Kautta 1900-luvun Berliini oli maailman keskiössä. Kaupungin asukkaiden kokemusten kautta kirja kuvaa, miten siellä nousivat kukoistukseen niin fasismi kuin kommunismikin tavoilla, joiden heijastusvaikutukset ulottuivat kaikkialle maailmaan. Toisen maailmansodan jälkeen idän ja lännen raja kulki halki kaupungin, jonka asukkaat elivät kahdessa eri todellisuudessa, kunnes totalitarismin symboliksi muodostunut Berliinin muuri vuonna 1989 murtui.

Sinclair McKay on englantilainen toimittaja ja kirjailija, joka on kirjoittanut useita historia-aiheisia menestysteoksia. Suomeksi häneltä on aiemmin julkaistu kirja Dresden 1945 – Täystuho. McKay kirjoittaa säännöllisesti The Daily Telegraphiin, The Spectatoriin jaThe Wall Street Journaliin.

Kirjailija(t):

Kääntäjä(t):

Tapio Kakko

Muoto:

E-kirja, Äänikirja

Äänikirjan kesto:

18h 48min

Sivua:

441

Kielet:

suomi

Julkaistu:

3.4.2023

Äänikirjan kustantaja:

Minerva

ISBN Äänikirja:

9789523756465

E-kirjan kustantaja:

Minerva

ISBN e-kirja:

9789523756458

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Berliini: Elää ja kuolla maailmanhistorian pyörteissä – E-kirja, Äänikirja

Berliiniä koskevien yksityiskohtien määrä on niin huima että välillä tuntuu että osan täytyy olla fiktiota. Mahtava teos, mahtava lukija.

Aki

Sanaton/ wortlos

Leena

Kirja oli erittäin mielenkiintoinen sukellus Berliinin historiaan toisen maailman jälkeen, mutta lukijan erikoiset "briikitte- tsetsilia"-tyyppiset saksan ääntämykset meinasivat välillä käydä hermoon.

Kristiina

Hieno historia-tarina, lukija selkeä

Juha