Billy blir arg

Billy blir arg

Tietoa kirjasta

Det händer inte ofta, men som alla andra blir Billy också arg ibland. Det här är den trettonde boken om Billy och den första där han är riktigt arg!En dag när Billy vaknar är allting annorlunda, nallen ligger på golvet och regnet skvalar ner för rutan. Men nallen ser inte alls ledsen ut. Han ler precis som han brukar. Då blir Billy arg! I magen och i huvudet och plötsligt känner han att han vill skrika någonting elakt. Hela morgonen håller ilskan i sig. Också när det slutar att regna och Billy går ut till arga Lotta och de andra är han arg.

Mati Lepp har med sin välkända tecknarstil kontrasterat de starka känslorna med sina naivistiska illustrationer. Färgskalan är som vanligt ljus och varm och bilderna lätta för barn att känna igen sig i, både i situationerna och den vardagliga miljön.

Billy är älskad av många, både barn och vuxna. Birgitta Stenbergs och Mati Lepps berättelser om Billy speglar vår egen vardag och den spänning som ändå finns där, trots att vi inte alltid tänker på den på det sättet. Det gör också att drivkraften i böckerna blir urstark, barnen vill läsa vidare och få veta hur det går. De vill få reda på varför Billy egentligen är arg.

E-kirja

ruotsi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Billy blir arg