Bittrare än döden

- Camilla Grebe, Åsa Träff

Arvostelu 3.9
11h 37min
328 Sivua
Siri Bergman
bookCoverFor

Yhteenveto

Nominerad till årets bästa svenska kriminalroman av Svenska Deckarakademin

En regnig höstkväll, någonstans i Stockholm, blir femåriga Tilde vittne till hur någon sparkar hennes mamma till döds. Gömd under köksbordet bevittnar flickan det brutala mordet. Samtidigt träffar terapeuten Siri och hennes kollega Aina en helt ny grupp med patienter: De har åtagit sig att leda en självhjälpsgrupp för kvinnliga brottsoffer, och under ett antal mörka höstkvällar berättar kvinnorna i gruppen den ena grymma historien efter den andra om omöjlig kärlek, våld och förnedring.

Där finns Kattis, som blivit misshandlad av sin före detta pojkvän och som lever med en ständig hotbild, och Malin, den unga, lovande friidrotterskan som blev våldtagen efter att ha dejtat en kille hon träffat på internet. Där träffar vi också Sofi, tonårstjejen som blivit misshandlad av sin styvfar, och Sirkka, en äldre kvinna som först efter många års äktenskap förstått att hon blivit fysiskt, men kanske framför allt psykiskt, misshandlad under decennier.

En mörk bild av kärleken och mäns våld mot kvinnor växer fram. Samtidigt finner sig Siri vid ett vägskäl i sitt eget liv - ska hon själv våga lita på kärleken, den som svikit henne och de andra kvinnorna tidigare?
Stegvis flätas lilla Tildes öde samman med Siris och kvinnornas i gruppen, och sökandet efter försoning och återupprättelse förvandlas till en mördarjakt.

Bittrare än döden är den andra psykologiska spänningsromanen om terapeuten Siri Bergman. Från mottagningen vid Medborgarplatsen, genom ett regnigt, höstkallt Stockholm och ut i skärgården, till Siris ensligt belägna stuga, får vi följa jakten på en mördare.

Muoto:

E-kirja, Äänikirja

Osa:

2

Äänikirjan kesto:

11h 37min

Sivua:

328

Kielet:

ruotsi

Julkaistu:

13.8.2010

Äänikirjan kustantaja:

Word Audio Publishing

ISBN Äänikirja:

9789186223649

E-kirjan kustantaja:

Wahlström & Widstrand

ISBN e-kirja:

9789143509861

© Word Audio Publishing (Äänikirja)

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Bittrare än döden – E-kirja, Äänikirja

Brabok

Erica