Bourdainin matkassa

Bourdainin matkassa

Ystäväni, pomoni ja sankarini Tony

Tietoa kirjasta

Vitalen kirja Bourdainista on yhtä jännittävä, raivostuttava, järkyttävä ja viihdyttävä kuin sen
kuvaamat tapahtumat. Se on kertomus selviytyjältä, joka yhä yrittää ymmärtää, mitä tapahtui. - Kirkus Reviews

Rock-tähden karismalla siunatulla Anthony Bourdainilla oli kotimaansa ulkopuolella eniten faneja juuri Suomessa. Anthony Bourdain maailmalla -sarjan jaksossa hän seikkaili Suomessa Sami Yaffan opastuksella.

Ohjelmien tekeminen Bourdainin kanssa oli kaikkea muuta kuin lomailua. Mitä enemmän kaaosta, sitä parempaa tv-ohjelmaa syntyi. Katsojien onneksi kaaos oli enemmän sääntö kuin poikkeus. Kiinnostavinta on kuitenkin se, mitä tapahtui, kun kamera ei ollut päällä.

Kesällä 2018 suomalaisiakin faneja järkytti tieto, että Bourdain oli juuri kuollut oman kätensä kautta. Miten se oli mahdollista? Karismaattinen matkaajahan eli elämää, jota kaikki kadehtivat.

Tom Vitale työskenteli toistakymmentä vuotta Bourdainin matkaohjelmien ohjaajana ja tuottajana. Yhdessä he tekivät yli 100 tv-ohjelmaa. Intohimoisesti ruokaan ja ihmisiin suhtautuneella ja teräväkielisellä legendalla oli myös toinen puoli: hän varjeli tarkasti yksityiselämäänsä, suhtautui ristiriitaisesti kuuluisuuteen ja pysyi arvoituksena jopa lähimmilleen.

Bourdainin kuolema jätti sekä televisioon että hänen läheistensä elämään tyhjiön, jota on vaikea täyttää.

Tom Vitale on muun muassa viidellä Emmyllä palkittu ohjaaja-tuottaja, joka teki Anthony Bourdainin kanssa 80 kuvausmatkaa maapallon karuimpiin kolkkiin, kuten Borneolle, Kongoon, Libyaan ja Suomeen.

Kirjailija.Tom Vitale
Lukija.Panu Kangas

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Bourdainin matkassa