Buddhan hipaisu- Monika Luukkonen

Arvostelu 3.9
3h 9min
69 sivua
bookCoverFor

Yhteenveto

Hereilläolon harjoitukset auttavat hyväksymään elämän monimuotoisuuden

Viisitoista vuotta sitten tietokirjailija Monika Luukkonen pohti, miten selvitä kiireisestä arjestaan. Japanissa asuneena hän tunsi idän uskonnot mieltä rauhoittavine harjoituksineen mutta ei osannut ottaa niitä käyttöön omassa elämässään. Tutustuttuaan munkki Thich Nhat Hanhin ajatuksiin hän löysi käytännönläheisen buddhalaisuuden.

Kun lähestyy maailmaa ja itseään hyväksyvästi, vastaanottaa elämän sellaisena kuin se on. Hereilläoloa tässä hetkessä on syytä joskus harjoitella, jotta ymmärtää elämän ainutkertaisen luonteen, suhtautuu asioihin kiitollisuudella, pysäyttää haitallisen ajattelun ja vahvistaa ja rauhoittaa mieltä.

Kirjan 32 harjoitusta tarjoavat mahdollisuuden tutustua erilaisiin meditaatiomuotoihin sekä idän oppien mukaisiin harjoituksiin, kuten maitriin, samathaan, tongleniin, lojongiin, naikaniin, shabutsu-maalaamiseen, kalligrafian meditatiivisiin vaikutuksiin sekä shinrin yokuun eli metsäterapiaan. Buddhan hipaisu ammentaa materiaalinsa ja harjoituksensa Japanista, Tiibetistä ja buddhalaisuudesta, mutta tarjoaa ne ymmärrettävästi ja kannustavasti suomalaislukijalle.
Kirjailija(t):
Lukija(t):
Muoto:
Äänikirja, E-kirja
Äänikirjan kesto:
3h 9min
sivua E-kirja:
69
Kielet:
suomi
Julkaistu:
2.11.2020
Äänikirjan kustantaja:
Otava
ISBN Äänikirja:
9789523007390
E-kirjan kustantaja:
Atena
ISBN E-kirja:
9789523006393

© Otava (Äänikirja)

© Atena (E-kirja)