Carambole

Carambole

Van Veeteren 7

Tietoa kirjasta

Van Veeteren -sarjan seitsemäs osa -- Håkan Nesseriä parhaimmillaan!
Rattijuoppo ajaa nuoren pojan yli ja pakenee paikalta. Hän uskottelee itselleen, ettei poliisin puheille menemisestä olisi kenellekään mitään iloa. Syyllinen pääsee pälkähästä, mutta ei pysty enää pitämään itseään ja elämäänsä koossa. Yhä epätoivoisemmat piilotteluyritykset ajavat hänet hulluuden partaalle. Komisario Reinhart ja vanhojen kirjojen kauppiaana toimiva Van Veeteren selvittelevät tapausta, joka etenee aivan oman, kieroutuneen logiikkansa mukaisesti.
Maineekkaan Van Veeteren -sarjan seitsemäs osa Carambole palkittiin Lasiavain-palkinnolla vuoden 1999 parhaana pohjoismaisena rikosromaanina. Sarjan edetessä Nesser pureutuu yhä syvemmälle ihmismielen syövereihin.
Ruotsalainen Håkan Nesser (s. 1950) on syntynyt Kumlassa ja asuu Ruotsissa ja Lontoossa. Hän on yksi ruotsalaisen rikoskirjallisuuden merkittävimpiä nimiä. Koulutukseltaan hän on äidinkielen ja englannin opettaja.
Suomessa Nesserin tuotannosta tunnetaan parhaiten rikosromaanisarja, jonka pääosassa on komisario Van Veeteren. Sarja sijoittuu kuvitteelliseen Maardamin kaupunkiin jonnekin läntiseen Eurooppaan. Nesserin toinen suosittu sarja kertoo komisario Gunnar Barbarottista. Nesser on kerännyt teoksillaan lukuisia palkintoja.
Van Veeteren -sarjan osat ovat: 1 Toden ja ilveen verkko, 2 Kaalbringenin kurkunleikkaaja, 3 Kotiinpaluu, 4 Syntymämerkki, 5 Komisario ja hiljaisuus, 6 Münsterin juttu, 7 Carambole, 8 Ewa Morenon juttu, 9 Pääsky, kissa, ruusu, kuolema, 10 Tapaus G - murha menneisyydestä

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Carambole