Cilkan tarina

Cilkan tarina

Tietoa kirjasta

"Cilka oli rohkein ihminen, jonka olen koskaan tavannut."

- Lale Sokolov, Auschwitzin tatuoija

Cilka Klein on vasta kuusitoistavuotias, kun hänet viedään Auschwitz-Birkenaun tuhoamisleirille. Siellä Cilkan kauneus kiinnittää komentaja Schwarzhuberin huomion, ja hän joutuu komentajan leikkikaluksi. Cilkan asema on kauhistuttava, mutta sen tuoma valta on ainoa keino pysytellä hengissä.

Kun Auschwitz vihdoin vapautetaan, neuvostojoukot syyttävät Cilkaa yhteistoiminnasta. Hänet passitetaan suoraan Siperiaan, jossa sekä uudet että tutut kauhut vainoavat häntä jälleen: nälkä, kylmä, kuolema, vartijoiden ja vankien johtajien lähentely. Lopulta hän ystävystyy leirin naislääkärin kanssa ja oppii hoitamaan sairaita vankeja kurjimmissa mahdollisissa olosuhteissa. Solmiessaan suhteita uudessa, karussa todellisuudessaan, hän havaitsee että on kaikesta huolimatta onnistunut säilyttämään myös kyvyn rakastaa.

Cilkan tarina perustuu Cilkan kanssa Auschwitzissa asuneiden selviytyjien haastatteluihin ja Siperian leireiltä selviytyneiden kertomuksiin. Cilkan tarina on itsenäinen jatko-osa valtavan suosion saavuttaneelle Auschwitzin tatuoijalle. Se on kunnianosoitus ihmisen sitkeydelle ja kyvylle selviytyä mahdottomissakin olosuhteissa.

"Vahva kertomus näyttää lukijalle, että hyvyyttä voi löytää jopa gulagista."

- Publisher's Weekly

"Cilkan poikkeuksellinen rohkeus ja hänen päättäväisyytensä selvitä vastoin kaikkea todennäköisyyttä jäävät lukijan mieleen pitkäksi aikaa." - Sunday Express

"Syvästi liikuttava kertomus, joka koskettaa kovintakin sydäntä." - Sunday Post

"Sydäntäsärkevä tarina voimasta uskomattomien haasteiden keskellä." - Woman's Weekly

"Se, mitä Cilka joutui kestämään, särkee lukijan sydämen ja herättää ihmetyksen. Todellinen selviytyjä!"

- The Sun Daily

Kirjailija.Heather Morris
Lukija.Markus Niemi

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Cilkan tarina