Crossroads

Crossroads

Romaani

Tietoa kirjasta

Joulukuun 23. päivä 1971. Joulunviettoon kokoontunut Hildebrandtin perhe on tienhaarassa. Perheen isä Russ, Chicagon esikaupunkiseurakunnan kappalainen, on valmis lähtemään ilottomasta avioliitostaan - jollei sitten hänen vaimonsa, älykäs, henkevä ja tasapainoton Marion lähde ensin. Perheen vanhin poika Clem on palaamassa kotiin collegesta liekehtien moraalista ehdottomuutta ja valmiina päätökseen, joka järkyttää hänen isänsä perin juurin.

Perheen tytär Becky, yläasteen ja lukion seurapiirien valoisa tähti, alkaa kyllästyä kunnollisuuteensa, kun taas superälykäs pikkuveli Perry on päättänyt tulla paremmaksi ihmiseksi ja lopettaa kannabiskaupan, jolla on rahoittanut omaa pilvenpolttoaan. Kaikki Hildebrandtit ovat onnettomia omalla tavallaan ja etsivät vapautta, jonka tiellä muut perheenjäsenet tuntuvat olevan.

Crossroads-romaanissaan Franzen yhdistää koomisen aineksen henkilöidensä tuskalliseen ja raastavaan yksinäisyyteen ja keskinäiseen väärinymmärrykseen. Henkilöhahmot ovat vivahteikkaan eläviä, heidän pyrintönsä armottoman tarkasti nähtyjä, heidän pohjimmainen traagisuutensa ilmeistä. Heidän kauttaan Franzen kuvaa moraaliseen ja eksistentiaaliseen kriisiin ajautunutta yhteisöä häikäisevällä tavalla.

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Crossroads