Daali ja kahvinpavut
      
Jaa kirja    

Kauppahuoneen uudet tuulet

Piiritanssi-sarjan kolmas osa on kiehtova kuvaus 1800-luvun loppupuolen Suomesta ja Grönforsin kauppahuoneen värikkäistä vaiheista historian pyörteissä.

Talouselämän murros tuo muutoksia Grönforsin kauppahuoneelle, eikä edes vauras porvariperhe selviä ilman haasteita. Purjelaivat alkavat väistyä höyrylaivojen tieltä, koneet tulevat tehdassaleihin. Yhteiskunnallinen murros näkyy naisasialiikkeen nousuna ja Venäjän varjo Suomen yllä pidentyy.

Grönforsien kauppahuone joutuu monien muiden laivanvarustajien tavoin etsimään uutta suuntaa selviytyäkseen. Kauppahuoneen pelastajaksi nousee tapahtumarikkaiden vaiheiden jälkeen perheen nuori, tarmokas tytär Daalia, jolla on unelmia ja ideoita yhtä paljon kuin kahvinpapuja Kaisariinan pöönäpussissa.

Leila Tuure (s. 1938) on historiallisista romaaneistaan tunnettu porilaissyntyinen kirjailija, joka on työskennellyt myös historianopettajana. Tuuren tarinoissa menneet vuosisadat heräävät ihastuttavasti eloon ja erilaiset ihmiskohtalot saavat äänensä kuuluviin.

Näytä lisää