De sista äventyrarna

De sista äventyrarna

Tietoa kirjasta

Den irländsk-amerikanske tjuvjägaren Flynn Patrick O'Flynns jakt på elfenben har fört honom till djungeln i Tyska Östafrika. Kring Rufijiflodens delta har han även stött på sin ärkefiende. Det tyska befälet Herman Fleischer gör sitt bästa för att komma åt honom, men än så länge har O'Flynn lyckats hålla sig undan. Hans tur kan dock vara på väg att vända.

Inte långt efter att O'Flynn tagit sig an den unge Sebastian Oldsmith som lärling, börjar världen att förändras. I Europa bryter det första världskriget ut och plötsligt har Fleischer nog med luft under vingarna för att ta itu med sina tjuvjagande problem. Drivna av hämnd bestämmer sig O'Flynn och Oldsmith för att gå med i den brittiska flottan - allt för att förstöra för tyskarna. Och det dröjer inte länge förrän de står inför en livsfarlig och helt omöjlig plan. Så omöjlig, att den kanske till och med kan lyckas...

Wilbur Smith (1933-2021) var en sydafrikansk författare som skapat succéer som När lejonet äter och släktkrönikan om familjen Courtney. Smiths romaner skildrar ofta den afrikanska kontinentens historia och innehåller både äventyr och romantik.

Kirjailija.Wilbur Smith

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle De sista äventyrarna