De tysta

De tysta

Tietoa kirjasta

Med oktobermörkret ruvande utanför rutorna grips den ensamme pensionären Nils-Gabriel Husar av panik. Hotfulla ljud får honom att frukta besök av någon med ont i sinnet, någon som kanske redan hunnit bryta sig in i huset. Han gömmer sig samtidigt som han febrilt letar efter lösningar på sin trängda situation. Först och främst gäller det att inte röja var han befinner sig. Men plötsligt ringer det högt i mobilen ...

Björn Hellbergs nya kriminalroman tar avstamp hemma hos Nils-Gabriel Husar. Därifrån leds handlingen vidare till den smått beryktade Lyselska skolan, och en härva av förtryck och lögner trasslar till det för de poliser som ska försöka lösa inte bara ett grovt brott utan flera.

Efter några års uppehåll är det dags för efterlängtad comeback för poliserna i den fiktiva storstaden Loviken. Populära profiler som exempelvis Carina Keller och Stig-Allan Jönsson är tillbaka i denna den femte fristående delen i serien. De tidigare titlarna är Paria, Club Karaoke, Dominans och minideckaren Fallet Martin Felt.

BJÖRN HELLBERG är sedan länge en av landets mest älskade deckarförfattare. Han är dessutom en av världens främsta tennisexperter och en känd tv-personlighet.

ruotsi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle De tysta