Den bekymrade byråkraten- Kristina Ohlsson

148 Sivut
bookCoverFor

Yhteenveto

”Året var 2010 och jag jobbade i Bagdad. Solen var obarmhärtig, hettan djävulsk. Och jag skulle aldrig se världen på samma sätt igen.

Irakiska medborgare som fått sina ansökningar om uppehållstillstånd avslagna i Sverige började återvända hem. Jag tänkte på terrordåden. På hettan. På att de flesta irakier inte hade tillgång till el mer än tre timmar per dag.

Skulle deras öde inte ha med mig att göra? Hur skulle jag, med mitt privilegierade liv, kunna gå fri från ansvaret att hjälpa till?”

Den bekymrade byråkraten är en personlig skildring av svensk migrations- och integrationspolitik. Med både svärta och humor lyfter Kristina Ohlsson frågor som: Hur hjälper vi dem som är på flykt? Hur ser en ansvarsfull migrations- och integrationspolitik ut? Och när slutade vi lyssna på varandra?

Kristina Ohlsson är en av Sveriges mest framgångsrika kriminal- och barnboksförfattare. Hon har tidigare varit anställd på Säpo och även jobbat internationellt med terrorfrågor vid OSSE. Detta är hennes första debattbok.
Kirjailija(t):
Muoto:
E-kirja
Sivut:
148
Kielet:
ruotsi
Julkaistu:
14.5.2014
E-kirjan kustantaja:
Piratförlaget
ISBN e-kirja:
9789164242327
0