Den gränslöse

Arvostelu 4.2
19h 31min
546 Sivua
Avdelning Q
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

En telefonsignal skär genom källaren i Köpenhamns polishus och väcker kriminalinspektör Carl Mørck från den sedvanliga morgonluren med fötterna på skrivbordet. När Carl förstår att kollegan från Bornholm vill ha Avdelning Q:s hjälp med ett gammalt hopplöst fall blir han genast avvisande. I andra änden av tråden läggs luren tyst på. Några få timmar senare står det klart att konsekvenserna av Carls kallsinnighet varit katastrofala.

Tillsammans med kollegorna Assad, Rose och Gordon dras Carl in i utredningen av en sjutton år gammal tragedi. En ung livsglad kvinna försvann från en folkhögskola på Bornholm och hittades död hängande i ett träd några kilometer därifrån. För den skeptiskt lagde Carl blir det mystiska fallet särskilt svårt att finna reda i. Efterforskningarna leder till en soldyrkande sekt på Öland och en manipulatör med järnvilja som inte skyr några medel för att skydda sig själv och de sina.

Den gränslöse är den sjätte delen i Jussi Adler-Olsens hyllade kriminalserie om Avdelning Q. En berättelse om vanvett, passion och besatthet.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Kääntäjä(t):

Leif Jacobsen

Muoto:

Osa:

6

Äänikirjan kesto:

19h 31min

Sivua:

546

Kielet:

ruotsi

Julkaistu:

4.5.2015

Äänikirjan kustantaja:

Bonnier Audio

ISBN Äänikirja:

9789176510285

E-kirjan kustantaja:

Albert Bonniers förlag

ISBN e-kirja:

9789100152246

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Den gränslöse –
Äänikirja, E-kirja

Jätte bra

Helena

Igen en spännande bok

Nina

👍👍

Ritva