Det sällsamma fallet Benjamin Button

- F. Scott Fitzgerald

Arvostelu 3.6
1h 7min
36 Sivua
Novellix
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

F. Scott Fitzgerald hör till en av 1900-talets största amerikanska författare och hans roman Den store Gatsby är ständigt aktuell. I novellen Det sällsamma fallet Benjamin Button ger oss Fitzgerald en fascinerande historia om Benjamin Button, som lever ett bokstavligen bakvänt liv. Novellen publicerades första gången 1922 och har inte funnits på svenska tidigare, även om nog många är bekanta med den surrealistiska berättelsen genom regissören David Finchers film från 2008.

Är det du som är min far? Mr Button och sköterskan ryckte till av förskräck-else. För om du är min far, fortsatte gamlingen i gnatig ton, så skulle jag önska att du tog mig härifrån eller åtminstone kunde be dem ordna fram en bekväm gungstol. Men för Guds skull, vem är du och var kom du ifrån? utbrast mr Button hetsigt. Jag kan inte säga exakt vem jag är eftersom jag föddes för bara några timmar se-dan men mitt efternamn är tveklöst Button.

Det här är en ljudnovell från Novelliix, inläst av Björn Kjellman. Novellix ger ut noveller; nyskrivet och klassiker, en novell per bok. Läs mer på novellix.se.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Kääntäjä(t):

Alan Asaid

Muoto:

Äänikirja, E-kirja

Sarja:

Osa:

29

Äänikirjan kesto:

1h 7min

Sivua:

36

Kielet:

ruotsi

Julkaistu:

29.10.2013

Äänikirjan kustantaja:

Novellix

ISBN Äänikirja:

9789187451188

E-kirjan kustantaja:

Novellix

ISBN e-kirja:

9789187451140