Digitalisaatio

Digitalisaatio

Murroksen koko kuva

Tietoa kirjasta

Miten digitalisaatio muuttaa yhteiskuntaa, taloutta ja elämää?

Digitalisaatio ymmärretään edelleen ikään kuin ATK:n saapumisena – uutena teknologiana, joka tekee asioista hienompia. Digitalisaation väitetään muuttavan milloin mitäkin: koulutuksen, teollisuuden, hallinnon, kaupan, liikenteen ja niin edespäin.

Harva pysähtyy miettimään, mikä on näiden muutosten yhteisvaikutus – miten yhteiskunta, talous ja elämä muuttuvat, kun ala toisensa jälkeen digitalisoituu – tai edes sitä, mitä digitalisaatio on.

Digitalisaatio radikaalina murroksena avaa meille näkymät tulevaisuuteen, jossa talouden ja yhteiskunnan rakenteet ovat lähes täysin toiset kuin teollisessa Suomessa – ja jossa on sekä voittajia että häviäjiä. Tämä kirja auttaa ymmärtämään tuon radikaalin murroksen logiikkaa ja hahmottamaan, miten digitaaliset teknologiat (kuten sensorit, massadata, keino- ja lisätty todellisuus sekä keinoäly) ja tietenkin kaiken taustalla oleva prosessointitehon ja verkottumisen kasvu näkyvät yhteiskunnassa nyt ja tulevaisuudessa.Kirja perustuu kokemukseen ja tutkimukseen. Sen ovat kirjoittaneet tulevaisuuden tutkijat ja lakimiehet, jotka ovat seuranneet ja muokanneet digitaaliteknologioiden marssia läpi Suomen viimeisen viidentoista vuoden ajan. Heidän viestinsä on positiivinen mutta herättelevä: Suomi tai mikään mukaan maa ei voi nojata vanhoihin vahvuuksiin tilanteessa, jossa kaikki etsivät, keksivät ja rakentavat uutta.

Jaakko Lindgren on asianajaja ja Dottir-asianajotoimiston osakas.

Roope Mokka on ajatushautomo Demos Helsingin toinen perustaja yhdessä Aleksi Neuvosen kanssa.

Aleksi Neuvonen on ajatushautomo Demos Helsingin toinen perustaja yhdessä Roope Mokan kanssa.

Antti Toponen on oikeustieteen maisteri ja Dottir-asianajotoimiston Senior Associate.

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Digitalisaatio