Drömmen om en häst

- Pia Hagmar

Arvostelu 4.7
3h 58min
122 Sivua
Tess
bookCoverFor

Yhteenveto

Det är sommarlov och Tess har nyligen flyttat ut på landet. Så en dag händer det...

I en hage ser Tess drömhästen. Sina många dagdrömmars ponny! Kanske inte så ståtlig och välskött som hon föreställt sig, snarare en tufsig och smutsig, mager, liten brun ponny. Men ändå! Tess lär känna Staffan som har fått ponnyn som pant för en traktor han sålt. Han har varken intresse av eller pengar för att ta hand om ponnyn, utan går med på att Tess får komma och sköta Malte som ponnyn heter. Tess tvättar och pysslar om, städar ur stall och matar Malte. Hon lär sig så smått att rida.

Men lyckan tar tvärt slut en stormig sommardag. Krisen är ett faktum när Malte blir jättesjuk av havre som Tess övertalat sin pappa att köpa. Veterinären som kommer till undsättning tipsar Tess om sitt barnbarn Majsan som bor en bit bort och som också rider. Majsan pratar massor och fort. Och så skrattar hon mycket. Majsan har inte så många kompisar.

Men Majsan har en hemlighet: hennes ponny Ludde är jätteduktig på att hoppa. För att bygga upp mobbade Majsans dålig självkänsla insisterar Tess på att hon ska anmäla sig till en ridtävling. Nu börjar en tid av intensiv träning. Det gäller att få Ludde i form. Flickorna bygger hinder och tränar hårt. Tess blir rädd när hon inser att Majsan sätter hela sitt hopp till tävlingen: för henne innebär en vinst allt: bekräftelse.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Muoto:

E-kirja, Äänikirja

Sarja:

Osa:

1

Äänikirjan kesto:

3h 58min

Sivua:

122

Kielet:

ruotsi

Julkaistu:

31.8.2016

Äänikirjan kustantaja:

Bonnier Audio

ISBN Äänikirja:

9789176513101

E-kirjan kustantaja:

Bonnier Carlsen

ISBN e-kirja:

9789143505009