Du är rötterna som sover vid mina fötter och håller jorden på plats- Eli Levén

82 Sivut
bookCoverFor

Yhteenveto

Berättaren i Du är rötterna som sover vid mina fötter och håller jorden på plats vaknar upp en dag och inser att det yngre jaget, Sebastian, är död. Han sitter uppspikad på väggen.

Nu måste berättaren ge Sebastian hans sista föreställning, en hyllning, innan han omintetgörs. Spåren till honom går via foton, porr och modetidningar. Men i minnet är det som om det växte något annat ur honom. Är det Eli eller en kvinna, Ellie? Rummet blir Sebastians fredade zon, där bara berättaren har fullständig tillgång till honom - och där uppstår en vacker men förstörande kärleksroman om Sebastian och den underligt stumme Alex.

Eli Levéns debut är en autofiktion som utgår från en helgonbild, Sankt Sebastian. Det är en roman som svävar på svindlande prosa mellan det högtidslika och det destruktiva; en berättelse som är lika mycket nu som då, lika mycket dröm som verklighet.

Eli Levén är född 1984 i Södertälje. Han arbetar som it-konsult och vårdbiträde. Du är rötterna som sover vid mina fötter och håller jorden på plats är hans debut.

Kirjailija(t):

Muoto:

E-kirja

Sivut:

82

Kielet:

ruotsi

Julkaistu:

21.1.2014

E-kirjan kustantaja:

Norstedts

ISBN e-kirja:

9789113026367

© Norstedts (E-kirja)