Du gamla, du fria- Liza Marklund

Arvostelu 4.1
11h 29min
346 Sivut
Annika Bengtzon
bookCoverFor

Yhteenveto

Annika Bengtzon är tillbaka på Kvällspressens redaktion i Stockholm efter tre år som tidningens korrespondent i Washington. Hon har återförenats med sin make, Thomas, som arbetar på justitiedepartementet med internationella säkerhetsanalyser. En eftermiddag hittas en ung småbarnsmamma död och översnöad bakom ett daghem i förorten Axelsberg i södra Stockholm. Hon är det fjärde offret på kort tid under liknande omständigheter: kvinna, ung, mamma, knivhuggen bakifrån. På Kvällspressen anar man en seriemördare, något Annika avfärdar som vilda fantasier.
Thomas befinner sig på en konferens i Nairobi. Under en rekognoseringsresa vid somaliska gränsen kidnappas hela delegationen – sju personer från olika delar av Europa.

Allt eftersom kvinnomorden i Stockholms förorter blir allt fler, och misstankarna om en seriemördare börjar ta form även hos polisen, dras Annika in i ett våldsamt kidnappningsdrama som skakar både Europa och Östafrika. Kraven från kidnapparna är omöjliga och orimliga. När kraven avvisas avrättas gisslan i delegationen, en efter en.
Du gamla, du fria är en roman om hur den gamla, fria världen bygger järnridåer mot den nya, ofria. Om hur relationer mellan människor rämnar och andra byggs upp. Om hur medierna utnyttjar den nya tekniken till att vrida verkligheten så att den passar deras deadlines. Och om hur ondskan i Stockholms förorter egentligen ser ut…

Du gamla du fria är den nionde kriminalromanen om journalisten Annika Bengtzon.
Kirjailija(t):
Lukija(t):
Muoto:
Äänikirja, E-kirja
Osa:

9

Äänikirjan kesto:
11h 29min
Sivut:
346
Kielet:
ruotsi
Julkaistu:
22.11.2011
Äänikirjan kustantaja:
Piratförlaget
ISBN Äänikirja:
9789164232779
E-kirjan kustantaja:
Piratförlaget
ISBN e-kirja:
9789164241795