E. Saarisen ajatuksia elämästä, rakkaudesta ja ajattelun ajattelusta- Esa Saarinen

Arvostelu 4.2
10h 12min
163 Sivut
Avautuvuus
bookCoverFor

Yhteenveto

”Parempi ajattelu synnyttää parempaa elämää.”

Aikamme tunnetuin suomalaisfilosofi avaa valtavan suosion saaneiden luentojensa teemoja, omaelämäkerrallisella otteella vahvistettuna.

Tämä kirja Esa Saarisen filosofiasta on ylistys vapaudelle, rakkaudelle ja ajattelun ajattelulle. Se on ylistys inhimillisyydelle. ”Eräänlaisessa omaelämänkerrassa” Esa kuvaa, miten tavallisuudessa on räjähdysvoimaa, tosikkokin voi löytää huumorin ja ihmisen oma ylärekisterin ajattelu kirkastuu, kun mahdollisuudelle antaa mahdollisuuden. Henki syttyy, kun alkaa ajatella, mitä oikeastaan ajattelee.
Sillä meissä on enemmän hyvää kuin mitä päälle näkyy. Muutos on mahdollinen. Kirjassaan Esa Saarinen tarkastelee omaa ”kompuroivaa persoonakehitystään” ja elämänsä säkenöiviä vaikuttajahahmoja hyväntuulisen huvittuneesti ja elävän railakkaasti. Mikä tapahtui Hyvinkäällä, yliopistolla tai Albertinkadun saunassa, koskettaa yleispuhuttelevasti. Kuten valtavan somesuosion saaneissa luennoissaan oman aikakautemme tunnetuin suomalaisfilosofi puhuu sydämestä sydämeen ja jokaiselle. Tarjolla on välähdyksiä filosofian ydinhahmoihin Sokrateesta Sartreen ilman yliopistollista vieraskieltä ja ilman älystelyä viisauksilla. Ajattelu muuttuu osaksi elettyä elämää ja mahdollisuudeksi kaikille meistä.

Kyseessä on kolmiosaiseksi suunnitellun kokonaisuuden avaus.

Esa Saarinen (s. 1953) on oman sukupolvensa keskeisimpiä kulttuurivaikuttajia ja Suomen kysytyimpiä luennoitsijoita. Saarinen väitteli filosofian tohtoriksi vain 24-vuotiaana ja opetti filosofiaa Helsingin yliopistossa vuosituhannen vaihteeseen saakka. Hän toimi 2001–2021 sovelletun filosofian professorina Teknillisessä korkeakoulussa ja Aalto-yliopistossa, missä hänen Filosofia ja systeemiajattelu -luentosarjansa saavutti sekä luentosaleissa että YouTubessa valtavan suosion. Saarisen ura kaikkien tuntemana mediahahmona ja rocktähtimäisenä filosofina on ulottunut kauas perinteisten roolien yli koskettaen ihmisten sydämiä ja tuoden filosofian osaksi suomalaista arkea.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Muoto:

E-kirja, Äänikirja

Äänikirjan kesto:

10h 12min

Sivut:

163

Kielet:

suomi

Julkaistu:

28.9.2022

Äänikirjan kustantaja:

WSOY

ISBN Äänikirja:

9789510488577

E-kirjan kustantaja:

WSOY

ISBN e-kirja:

9789510488560

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle E. Saarisen ajatuksia elämästä, rakkaudesta ja ajattelun ajattelusta – E-kirja, Äänikirja

Ajatusten ajatuksia herättävä. Lukijan ääntämys välillä epäselvää.

Kari

Ok

Marko

Ok

Ilkka

Uppouduin omiin ajatuksiini. Resonoi voimakkaasti.

Tuula

Inspiroiva ja ajattelua avaava. Kiitos!

Tommi

Koskettavaa elämän ilosanoman julistusta. Tätä voi kuunnella uudelleen ja uudelleen, kronologisesti sekä yhtä lailla väkähdystekniikalla. Loved it!

Juho

Inhimillisyys, hyvyys, aitous kuuluu läpi kirjan. Taidanpa kuunnella uudelleen❤️

Tuija

Mestarillisen koskettava luento ajattelusta,joka lähtee lähimmäisen kunnioittamisesta.

Mikko

Upea kirja, joka jäi heti elämään omassa elämässäni ja arjessani.

Katja

Kaunis, koskettava ja kiehtova kuvaus siitä, miten näkökulma elämään muotoutuu läpi ihmisen vaiheiden ja vastaan tulevien ihmisten.

Päivi

Tämän kirjan pitäisi kaikkien kuunnella! Elämisen viisautta aivan huipulta!

Kimmo

Mahtavaa

Tommi

Parhaimmistoa Buukbiitissä! ❤️❤️

Jarde

Kirja toistaa hyvin samaa tilaa, joka oli Otaniemen luennoilla. Huvittavasti arvosteluiden ohjeissa sanotaan, että kirja-arvioon ei saa kirjoittaa juonipaljastuksia. Vähääkään Esaa kuunnelleet tietävät, mikä edellisessä virkkeessä on vitsikästä.

Tapio

Vahva suositus, ihmisille!

.

Niku