Ei verta rantaa rakkaampaa

Ei verta rantaa rakkaampaa

Tietoa kirjasta

Vuoden esikoisdekkari 2022!

Tukholmassa poliisina työskentelevällä Jani Perannolla menee hyvin yhtä pientä yksityiskohtaa lukuun ottamatta: hän on suomalainen. Vaikka Jani on kauan sitten pessyt finnjävelin leiman nahoistaan, ruotsinsuomalaisia sukulaisiaan hän ei pysty taikomaan pois. Enon hautajaiset pakottavat hänet lapsuudenkotiinsa Skutskäriin, ja Rauha-mummin outo kuolema sekä väärässä paikassa käyty tappelu johtavat suunniteltua pidempään oleskeluun kotiseudulla sellutehtaan varjossa. Samalle paikkakunnalle on hiljan muuttanut Helsingistä rikostoimittaja Rosa Riemunen, joka pian vetää Janin mukaan selvittämään paikkakuntaa ravistelevaa rikosvyyhtiä.

Ei verta rantaa rakkaampaa (2021) on Milka Hakkaraisen esikoisdekkari sukupolvien yli kantavasta koti-ikävästä ja erikoisesta rikosaallosta ruotsinsuomalaisten asuttamassa kyläyhteisössä.

Milka Hakkarainen on Ruotsissa asuva kirjoittaja, joka on työskennellyt uudessa kotimaassaan toimittajana ja suomen kielen opettajana. Ei verta rantaa rakkaampaa (2021) on Hakkaraisen esikoisdekkari.

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Ei verta rantaa rakkaampaa