Elinkaari- David Sinclair, Matthew LaPlante

Arvostelu 4.2
13h 9min
323 Sivut
bookCoverFor

Yhteenveto

Käännä vanhenemisen kello taaksepäin

Vanheneminen vaikuttaa väistämättömältä. Mutta entä jos mikään, mitä ikääntymisestä kerrotaan, ei pidäkään paikkaansa? Mitä jos jokainen voikin valita oman elinkaarensa? Kirjassaan Elinkaari David
Sinclair, geneetikko ja maailman johtava pitkäikäisyyden tutkija, esittää näkemyksensä ikääntymisestä: ”Vanhuus on sairaus, joka voidaan parantaa”, hän kirjoittaa.

Uraauurtavassa teoksessaan Sinclair vie lukijan mikrobiologisen tutkimuksen etulinjaan uusien hämmästyttävien läpimurtojen äärelle. Ne osoittavat, että ikääntymistä on mahdollista hidastaa ja että sen voi osin jopa perua. Kaiken keskiössä on vasta löydettyjen, ikivanhasta selviytymisgeenistä polveutuvien, elinvoimaa säätelevien geenien aktivoiminen. Uusi tutkimus osoittaa, että meillä on aito mahdollisuus nuorentua.

Sinclair kirjoittaa helppotajuisesti ja vetävästi paitsi uusimmasta teknologiasta myös yksinkertaisista elämäntapavalinnoista, joita itse noudattaa ylläpitääkseen omaa nuoruuttaan ja terveyttään. Elinkaaressa hän muuttaa pysyvästi käsityksemme ikääntymisestä.

David Sinclair on Harvardin yliopiston genetiikan professori, maailman johtava pitkäikäisyyden tutkija, keksijä ja startup-ammattilainen, jonka TIME-lehti on nimennyt yhdeksi maailman sadasta vaikutusvaltaisimmasta ihmisestä. Sinclar on saanut lukuisia tunnustuksia ja palkintoja työstään solujen toiminnan ja niiden vanhenemisen mekanismien tutkijana.

Matthew LaPlante opettaa journalistiikkaa Utahin yliopistossa ja on kirjoittanut kirjan Superlative. The Biology of Extremes.
Lukija(t):
Kääntäjä(t):
Teija Hartikainen
Muoto:
E-kirja, Äänikirja
Äänikirjan kesto:
13h 9min
Sivut:
323
Kielet:
suomi
Julkaistu:
4.3.2021
Äänikirjan kustantaja:
Aula & Co
ISBN Äänikirja:
9789523641556
E-kirjan kustantaja:
Aula & Co
ISBN e-kirja:
9789523641549

© Aula & Co (Äänikirja)

© Aula & Co (E-kirja)