Elvis Presley

Elvis Presley

Legendan elämä 1935-1977

Tietoa kirjasta

Perusteellinen ja kaunistelematon elämäkerta rock 'n' rollin kuninkaasta.

Kirja julkaistaan 16. elokuuta 2017, kun Elviksen kuolemasta tulee kuluneeksi 40 vuotta.
Teos perustuu keskusteluihin, joita kirjan tekijä on käynyt Elviksen sekä hänen legendaarisen managerinsa, Tom Parkerin kanssa.

Elvis oli ensimmäinen maailmanluokan ”rocktähti”, joka joutui elämään käsittämättömät mittasuhteet saaneessa julkisuudessa. Hänellä näytti olevan kaikkea, mutta vapaa hän ei ollut. Lopulta hän jäi julkisuuden vangiksi ja eristäytyi.

Jättäessään uransa viihdealan manageri ”Eversti” Tom Parkerin käsiin Elvis joutui huomaamaan, ettei hänelle jäänyt sananvaltaa sen paremmin musiikin kuin elokuvaroolien suhteen. Masentunut ja ahdistunut tähti uhkaili usein lopettavansa uransa, mutta velat ja taloudelliset velvoitteet saivat hänet jatkamaan.

Jo armeija-aikoinaan Elvis oli aloittanut piristävien lääkkeiden käytön, jotka sisälsivät amfetamiinia. Viimeisinä vuosinaan hän käytti myös runsaasti erilaisia reseptilääkkeitä, kuten rauhoittavia, kipulääkkeitä ja masennuslääkkeitä.

16.8.1977 maailmalle levisi suru-uutinen. Elvis Presley oli löydetty makaamasta elottomana kotinsa kylpyhuoneen lattialta. Kuningas oli kuollut - mutta hänen perintönsä jäi elämään.

Ray Connolly on lontoolainen toimittaja, kirjailija ja käsikirjoittaja. Hän on uransa aikana haastatellut useita 60- ja 70-luvun pop-ikoneja, kuten Beatlesia ja Elvis Presleytä. Connolly kirjoittaa säännöllisesti Sunday Times, The Times ja The Daily Telegraph -lehtiin.

Kirjailija.Ray Connolly

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Elvis Presley